Δεν θα υπάρξει διέξοδος, αλλά μόνο διαιώνιση της αβεβαιότητας μετά την τελευταία συμφωνία για το ελληνικό χρέος, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τη συμφωνία αποτέλεσμα συμβιβασμού και πρότεινε να γίνει διεθνής διάσκεψη για τη διευθέτηση συνολικά του χρέους των χωρών του Νότου και όχι μόνο της Ελλάδας.

«Η μόνη βιώσιμη λύση είναι ένα κούρεμα του χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της νότιας περιφέρειας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση «εμείς προτείνουμε μια διάσκεψη κατά το πρότυπο εκείνης που είχε πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το 1953 και απάλλαξε τη Γερμανία από περίπου το 60% του χρέους της».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε στη συνέχεια ότι «θέλουμε να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας για μια αξιόπιστη λύση» και συμπλήρωσε: «Δεν έχει σημασία πού θα γίνει (η διάσκεψη), αλλά θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι αποτελεί ειρωνεία το γεγονός ότι «η Ελλάδα ως σύμμαχος χώρα είχε συμμετάσχει σ’ εκείνη τη συνδιάσκεψη, κατά την οποία τέθηκαν τα θεμέλια για την ανάδυση του μεταπολεμικού οικονομικού θαύματος της Γερμανίας».

Και κατέληξε: «Η συμφωνία έδινε τη δυνατότητα στην κατεστραμμένη χώρα του Χίτλερ να εξοφλήσει το χρέος της σε περίοδο μεγαλύτερη των τριάντα χρόνων, αλλά εξαρτούσε και τη διευθέτηση των υποχρεώσεών της με την οικονομική της πρόοδο».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook