Μια εξαιρετικής σημασίας δωρεά, κατάφερε να εξασφαλίσει η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου. Ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός καλλιτέχνης κ. Μπότης Θαλασσινός, αποφάσισε να δωρίσει τα έργα στο δήμο, με σκοπό να δημιουργηθεί μια δημοτική πινακοθήκη στο μέρος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τύλισο.

Για τον σκοπό αυτό, αντιπροσωπεία του δήμου Μαλεβιζίου με επικεφαλής τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κώστα Τσαγκαράκη, μετέβη προ ημερών στην Αθήνα για την διεκπεραίωση της δωρεάς.

Ο δήμος Μαλεβιζίου από την πλευρά του, προσέφερε στον καλλιτέχνη όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ορθή αξιοποίηση του πλούσιου έργου του, με στόχο την ανάδειξή του και την προβολή του στο ευρύ κοινό.

Η ενέργεια αυτή, σε συνδυασμό με την λειτουργία ως το καλοκαίρι του Μουσείου Μαλεβιζίου που θα φιλοξενήσει την περίφημη συλλογή του αείμνηστου Ν. Μεταξά, ενισχύουν σημαντικά τον νεοσύστατο δήμο στον πολιτιστικό τομέα. Αναμένεται δε να αποτελέσουν ένα ακόμη κίνητρο τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αφού και οι δυο συλλογές απαρτίζονται από μοναδικά εκθέματα, ικανά να προσελκύσουν πλήθος επισκεπτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook