Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο βελτίωσης οδοποιίας στο τμήμα Αρκαλοχώρι- Γαζέπι Μύλος- Νιπηδητός, το οποίο επιθεώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πιτσούλη και τον Δήμαρχο Μινώα –Πεδιάδα, Ζαχαρία Καλογεράκη.

Αν μάλιστα ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες το μεγαλύτερο κομμάτι του έργου θα έχει ασφαλτοστρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα συνολικά τρία χιλιόμετρα του έργου στα 2,6 έχουν γίνει πλήρεις εργασίες οδοστρωσίας και εκκρεμεί μόνο ο ασφαλτοτάπητας.

Ο κ. Κουκιαδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία και την ποιότητα των εργασιών, αλλά και για το γεγονός ότι οι εργασίες προηγούνται του χρονοδιαγράμματος της σύμβασης.

Το έργο συμβασιοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2012 και έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ένα ημερολογιακό έτος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ η έκπτωση της αναδόχου εταιρίας κατέβασε το κόστος του έργου
στα 550.000 ευρώ, προς όφελος του δημοσίου.

 Οι πιστώσεις του έργου είναι από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Κρήτης.

Το έργο αναβαθμίζει την περιοχή και διευκολύνει την κυκλοφορία σ’ ένα κομβικό σημείο της ενδοχώρας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook