Συνάντηση με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη και τον Υποδιοικητή κ. Γιώργο Νεοφώτιστο με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταβιών και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του πολιτευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Ματαλλιωτάκη, σήμερα το πρωί στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Σκοπός της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Παπαδάκης και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Μανόλης Καλαιτζάκης, εκπρόσωπος της εκκλησίας, η κ. Μαρία Χαλαμπαλάκη από την Επιτροπή επανίδρυσης του ιατρείου και ο κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, ήταν η θεσμοθέτηση και η επαναλειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου στο Δημοτικό Διαμέρισμά Σταβιών, με μόνιμη θέση ιατρού, ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής.

Οι δαπάνες για την ανέγερση του υπερσύγχρονου ιατρείου τις Στάβιες έχουν εξ ολοκλήρου καλυφθεί από τους κατοίκους της περιοχής, ενώ το ιατρείο που σήμερα λειτουργεί ως εξεταστήριο με την επίσκεψη γιατρού από το Κ.Υ. Χάρακα μια φορά την εβδομάδα, είναι άρτια εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, δωρεά οικογένειας του χωριού.

Το αγροτικό ιατρείο ΔΔ Σταβιών, το οποίο ανήκει στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και στη διοικητική αρμοδιότητα του Δήμου Κόφινα, εξυπηρετεί τα χωριά Καπετανιανά, Διονύσι, Ακαμωτός, Στάβιες, Φουρνοφάραγγο, Άνω και Κάτω Καπετανιανά, καθώς και τον παραθαλάσσιο οικισμό Άγιο Ιωάννη.
Αίτημα των κατοίκων, για το οποίο ζητείται η αποτελεσματική παρέμβαση της Διοίκησης της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, είναι η επανίδρυση του ιατρείου και η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθημερινά από γιατρό.