Τα «θεμέλια» για την έναρξη διαλόγου και κατάθεσης επί της ουσίας προτάσεων αναφορικά με τη μεταρρύθμιση στην Παιδεία, έθεσε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η δήμαρχος Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.

Με αφορμή τις συγχωνεύσεις κι αναβαθμίσεις σχολείων, αλλά και τις ανακοινώσεις της υπουργού κ. Διαμαντοπούλου, η δήμαρχος κάλεσε σε ευρεία σύσκεψη όλους τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Σχολείων του δήμου, προκειμένου να ξεκινήσει ένας πρώτος κύκλος επαφών. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Φασομυτάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος θεμάτων Παιδείας κ. Κουλεντάκης.

Οι Διευθυντές κατέθεσαν σε πρώτο επίπεδο τους προβληματισμούς τους αναφορικά με την επικείμενη μεταρρύθμιση, ενώ παρουσίασαν με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο τα προβλήματα και τις δυσκολίες της εκπαίδευσης στο δήμο Φαιστού.

Όπως ήταν αναμενόμενο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα ζητήματα των υποδομών κι εγκαταστάσεων, καθώς και τα θέματα των χρηματοδοτήσεων.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε επίσης το ζήτημα μετακίνησης των μαθητών από την επόμενη χρονιά, ενώ αρκετοί ήταν οι εκπρόσωποι της εκπαίδευσης που υποστήριξαν πως έχουν σχέδιο δράσης το οποίο προτίθενται να καταθέσουν.

Η δήμαρχος από την πλευρά της ομαδοποίησε τις προτάσεις, κατέγραψε ενδελεχώς τις απόψεις που ακούστηκαν, ενώ ζήτησε σε μια δεύτερη φάση επαφών, οι όποιες προτάσεις και εισηγήσεις να γίνουν γραπτά.

Η δημοτική Αρχή πρόκειται να συνεχίσει τις δράσεις της στον τομέα της Παιδείας, αλλά και να προγραμματίσει πρόσθετες συναντήσεις με βασικό γνώμονα την επίτευξη των καλύτερων δυνατών συνθηκών τόσο για μαθητές όσο και για διδακτικό προσωπικό.

Στόχοι

Με γνώμονα την σχολική χρονιά 2011 – 2012, αλλά και την επίτευξη όλων των διορθωτικών στόχων που θα τεθούν στο πλαίσιο διαβούλευσης με τους συναρμόδιους φορείς, κινείται η δημοτική Αρχή δήμου Φαιστού.

Ο πρώτος στόχος είναι από τώρα να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τα όποια προβλήματα να έχουν επιλυθεί στο βαθμό του δυνατού.

Δεύτερος στόχος είναι μια κοινή προσπάθεια για γενικότερη βελτίωση της Παιδείας στο δήμο Φαιστού, αλλά και ένα πλήρες πλάνο προς το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τη νέα μεταρρύθμιση.
«Σε πρώτη φάση, οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται για το δήμο Φαιστού ήταν ελάχιστης κλίμακας και θεωρούμε πως είναι διαχειρίσημες» ανέφερε με δηλώσεις της η δήμαρχος Φαιστού και πρόσθεσε:

«Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να εφησυχάζουμε και να δεχόμαστε αβίαστα κάποια πράγματα. Στόχος δικός μας είναι οι ίσες ευκαιρίες για όλους, η ενδυνάμωση κι όχι ερημοποίηση σε επίπεδο Παιδείας της ενδοχώρας και του δήμου. Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε διαδικασίες και συνεχίζουμε τη διαβούλευση, θεωρώντας πως μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook