«Συναντώ τους πελάτες μου μετά τα ψώνια στο σούπερ-μάρκετ. Με πληρώνουν ακόμα και εκατό ευρώ τη φορά, ενώ μπορεί να φτάσω και τις 7.000 ευρώ τον μήνα. Με αυτό τον τρόπο πληρώνω την εφορία και τους λογαριασμούς. Ο σύζυγός μου δεν ξέρει τίποτα», δηλώνει στην εφημερίδα La Repubblica η Φραντέσκα (καλλιτεχνικό όνομα) μία από τις νοικοκυρές που ισχυρίζονται ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν αναγκαστεί να γίνουν πόρνες.

Μιλώντας στον Τζουζέπε Καποράλε λοιπόν η Φραντσέσκα αποκαλύπτει πώς μαζί με άλλες νοικοκυρές ή άνεργες νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στην Πεσκάρα και μακριά από την οικογένειά τους άρχισαν να εξασκούν το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα εν καιρώ κρίσης. Όταν πριν λίγες ημέρες η αστυνομία όμως έκανε έφοδο στην ιδιωτική κατοικία εντοπίζοντας τις γυναίκες με πελάτες και διάφορα εργαλεία της δουλειάς, η Φραντσέσκα ζήτησε απεγνωσμένα «διακριτικότητα».

Το αίτημά της ωστόσο δεν την απέτρεψε από το να δώσει συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα και να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο εδώ και ενάμιση χρόνο καταφέρνει να κάνει παράλληλη ζωή χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό η οικογένειά της.

Η 40χρονη που μέχρι πρότινος διατηρούσε ινστιτούτο ομορφιάς αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή της έπειτα από οικονομικές δυσκολίες. Ο σύζυγός της είναι επιχειρηματίας, αλλά προφανώς το εισόδημά του δεν ήταν αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες του σπιτιού. Αλλωστε όπως εξηγεί η Φραντσέσκα «είμαστε συνηθισμένοι σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής». Ετσι η νοικοκυρά αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να εκμεταλλευθεί την ομορφιά της και μέσω αυτής να κερδίσει χρήματα. «Οι πελάτες μου με βρίσκουν μέσω διαδικτύου. Εκεί έχω φωτογραφίες που αποκαλύπτουν μόνο κάποια μέρη του σώματός μου, ενώ το πρόσωπο μου δεν φαίνεται.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν έναν αριθμό τηλεφώνου, το οποίο φυσικά δε γνωρίζει η οικογένειά μου», λέει. Οσο για τα ραντεβού «συνηθίζω να τα κλείνω το μεσημέρι ώστε το πρωί και το βράδυ να είμαι στο σπίτι», ενώ για την αμοιβή της λέει «δεν έχω πάνω από δύο ραντεβού την ημέρα. Παίρνω εκατό ευρώ ανά πελάτη και μπορώ να φτάσω μέχρι τις 7.000 ευρώ τον μήνα». Σε ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου αν αρκεί η κρίση για να γίνει μια γυναίκα πόρνη, εκείνη απαντά «πήγα και σε ψυχολόγο στην αρχή. Με βοήθησε να καταλάβω ότι εγώ δεν είμαι η Φραντέσκα, αλλά ότι αυτή είναι η δουλειά μου. Και κοιτάξτε εγώ είμαι μόνο μια από πολλές. Θα μπορούσα να σας διηγηθώ πολλές ιστορίες με γυναίκες που γνωρίζω που εκπορνεύονται για 30 ευρώ».

Η απάντησή της στην ερώτηση αν μπορούσε να βρει άλλη λύση για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι αποστομωτική: «Μια ημέρα ένας πελάτης που με είδε να κλαίω με ρώτησε αν θα προτιμούσα να φροντίζω ηλικιωμένους. Εγώ όμως να πλένω πισινούς γέρων; Δεν είμαι κατάλληλη για αυτό».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει και ιδιότητες των πελατών της υποστηρίζοντας ότι την επισκέπτονται συχνά επιχειρηματίες, ποδοσφαιριστές ακόμα και πολιτικοί. Ετσι αποκαλύπτει ότι «ο άνδρας με τον οποίο βρισκόμουν όταν μπήκαν οι αστυνομικοί είναι πολύ ισχυρός και τους προειδοποίησε να είναι πολύ προσεκτικοί με την περίπτωσή του γιατί έχει γνωριμίες».


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook