Τη συνέχιση των καταλήψεων έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Στην πανελλαδική σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των μελών της ομοσπονδίας, τη Δευτέρα, συζητήθηκαν οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και οι τρόποι με τους οποίους θα συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις του κλάδου.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι καταλήψεις θα συνεχισθούν στις διευθύνσεις προσωπικού και σε όποιες άλλες διευθύνσεις ή υπηρεσίες εκτιμά το κάθε σωματείο.

Συγχρόνως, την Πέμπτη και την Παρασκευή μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα περιοδεύσουν σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζομένους στους δήμους.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι το Σάββατο και την Κυριακή οι εργαζόμενοι θα απέχουν από κάθε εργασία, με αποτέλεσμα να μην γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η ΠΟΕ – ΟΤΑ προκηρύσσει 48ωρη απεργία, ενώ την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι στους δήμους θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αντιδρά στο μέτρο της διαθεσιμότητας, η οποία μπαίνει στην τελική ευθεία, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρακάμπτεται η άρνηση ορισμένων δημάρχων να αποστείλουν στοιχεία υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook