Σε νέα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, την ερχόμενη Πέμπτη, θα επιχειρηθεί να λυθεί το ζήτημα της αμφισβήτησης της ηγεσίας του κ. Πάνου Καμμένου που ετέθη από μερίδα στελεχών του κόμματος υπό τον γραμματέα της Κ.Ο. κ. Κώστα Μαρκόπουλο, προκαλώντας ενδοκομματικό χάσμα και συνθήκες διχασμού που δύσκολα θα γεφυρωθούν.

Δεκαέξι από τους 20 βουλευτές του κόμματος, πάντως, συνυπέγραψαν ανακοίνωση με την οποία, εμμέσως, στηρίζουν τον κ. Καμμένο, ο οποίος εξήγγειλε τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος για τον προσεχή Απρίλιο.

Την ίδια ώρα στους αμφισβητίες, πλην του κ. Μαρκόπουλου και του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος και πρώην βουλευτή κ. Χρήστου Ζώη προστέθηκαν και οι βουλευτές Τέρενς Κουίκ και Γιάννης Κουράκος, όπως και η αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, που δεν συνυπέγραψαν την ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων που συγκλήθηκε εκτάκτως, έπειτα από μια θυελλώδη κοινή συνεδρίαση με τη Διοικούσα Επιτροπή που έγινε νωρίτερα.

 Αφορμή για την οξεία εσωτερική κρίση που ξέσπασε στους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι οι διαφορετικές προσεγγίσεις για τον προσανατολισμό του κόμματος. Εδώ και καιρό στελέχη προερχόμενα από τη ΝΔ, όπως οι κύριοι Μαρκόπουλος και Ζώης, διαφωνούσαν με το φλερτ της ηγεσίας του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και με άλλες πρωτοβουλίες και δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, μεταξύ των οποίων και η πρόταση του να υιοθετηθεί ως νόμισμα της Ελλάδας το δολάριο.

Έτσι, όταν στην κοινή συνεδρίαση διοικούσας επιτροπής και κοινοβουλευτικής ομάδας, ο κ. Καμμένος στην εισήγησή του για το συνέδριο του Απριλίου, δίνοντας το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος, πρότεινε «ένα ευρύ μέτωπο πολιτικό, το οποίο θα ξεκινά από την κεντροδεξιά», θα περιλαμβάνει «τον μεγάλο χώρο του κέντρου το οποίο δεν εκπροσωπείται πλέον στη Βουλή», καθώς και «το χώρο της πατριωτικής Αριστεράς, η οποία έχει κοινές  απόψεις και κοινές θέσεις με εμάς», ορισμένα στελέχη ζήτησαν εξηγήσεις.

Ο κ. Καμμένος αποχώρησε τη συνεδρίαση, πυροδοτώντας ένταση, καθώς οι κύριοι Μαρκόπουλος και Ζώης τον κατηγόρησαν για «φυγομαχία», ενώ στις συζητήσεις με άλλα στελέχη έλεγαν ότι η τακτική του προέδρου του κόμματος προκαλεί την παρατηρούμενη δημοσκοπική κάμψη, καθώς με τα «ανοίγματα» του δημιουργεί φυγόκεντρες τάσεις στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, ενώ και οι πολίτες που εγκαταλείπουν την ΝΔ προσπερνούν τους ΑΝΕΛ και πηγαίνουν στην Χρυσή Αυγή.  

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «απάντησε» με έκτακτη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Στη συνεδρίαση, ωστόσο, παρέστη μικρός αριθμός βουλευτών, αλλά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα για να αποδοκιμαστούν οι δηλώσεις των αμφισβητιών, αναφέρεται ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαίωσε την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου».

Γνωστοποιείται επίσης  ότι «λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς.

«Δηλώνουμε ότι στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες. Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε. Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι», προστίθεται στην ανακοίνωση την οποία, πλην του κ. Καμμένου, υπέγραψαν οι βουλευτές κύριοι Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook