Με την υπογραφή μνημονίου για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ινδίας στις επενδύσεις και το εμπόριο και με τη δέσμευση ότι σύντομα ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης θα επισκεφθεί το Νέο Δελχί με επιχειρηματική αποστολή, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 6ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής των δύο χωρών στην Αθήνα.

«Θέλουμε να χτίσουμε στρατηγική οικονομική συνεργασία, με μια δυναμικά αναπτυσσόμενη οικονομία κι έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια προσπάθεια εξωστρεφούς ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Κουβέλης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής.

Το πλαίσιο συνεργασίας το οποίο θέλουν να αναπτύξουν οι δύο πλευρές περιλαμβάνει πλούσια ατζέντα, όπως οι κατασκευές, η ναυτιλία, οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή τεχνολογία, τα φαρμακευτικά -στα οποία η Ινδία γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη.

Η συνεργασία θα βασιστεί στη συμπληρωματικότητα των οικονομικών κλάδων των δύο χωρών, αλλά και στις εξαιρετικές πολιτικές σχέσεις, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Για «τεράστιες δυνατότητες προώθησης των εμπορικών ανταλλαγών και των επενδύσεων», έκανε λόγο ο υφυπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας κ. Σίντια, ο οποίος συμπροήδευσε με τον Ελληνα υφυπουργό στις εργασίες της ΜΔΕ.

Ο κ. Σίντια τόνισε τους δεσμούς των δύο χωρών, που προκύπτουν από την πανάρχαια ιστορία και κληρονομιά τους και προσκάλεσε τον κ. Κουβέλη στην Ινδία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ