Δυο ακόμη Θιβετιανοί αυτοπυρπολήθηκαν το Σάββατο διαμαρτυρόμενοι για την κινέζικη κυριαρχία στο Θιβέτ, σύμφωνα με οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι δυο Θιβετιανοί υπέκυψαν στα εγκαύματά τους, ενώ ο αριθμός όσων επέλεξαν τον τρόπο αυτό διαμαρτυρίας από το 2009 φτάνει πλέον τους 95.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δυο νέοι άνδρες, 23 και 24 ετών, ζητούσαν την επιστροφή του Δαλάι Λάμα στο Θιβέτ, τη στιγμή που τα κρατικά κινεζικά ΜΜΕ κατηγορούν τον θρησκευτικό ηγέτη του Θιβέτ ότι μετέτρεψε τον Βουδισμό σε «θρησκεία του κακού».

Το Πεκίνο κατηγορεί τον Δαλάι Λάμα για υποκίνηση των αυτοπυρπολήσεων, και στο πλαίσιο αυτό, διέταξε τις δικαστική υπηρεσίες να απαγγείλει κατηγορίες για δολοφονία σε όσους τους βοηθούν να αυτοπυρποληθούν.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ένας μοναχός και ο ανιψιός του έχουν ήδη τεθεί υπό κράτηση για υποκίνηση οκτώ Θιβετιανών στο να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια.

«Οι άνδρες ενήργησαν σύμφωνα με τις οδηγίες του Δαλάι Λάμα» ισχυρίζεται το Xinhua, επικαλούμενο αστυνομικές πληροφορίες.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook