Νέο πλήγμα στο εμπόριο ναρκωτικών στην Κρήτη πέτυχαν οι αστυνομικές αρχές. Μετά την σύλληψη των δύο ανδρών στο Ρέθυμνο για τα 65 κιλά χασίς, σειρά είχαν 3 αλλοδαποί οι οποίοι έπεσαν στα δίχτυα των αρχών του Ηρακλείου.

Ο λόγος για 3 Αλβανούς 39, 40 και 34 ετών που εντοπίστηκαν στην πόλη του Ηρακλείου, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν περίπου 290 γραμμάρια κοκαΐνης και 5 κιλά χασίς.

Οι συγκεκριμένοι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ λειτουργούσαν οργανωμένα και με απόλυτο…επαγγελματισμό, αφού ο κάθε ένας από τους δράστες είχε αναλάβει ειδικό ρόλο στην διακίνηση των ουσιών, δηλαδή εξειδικευόταν σε ένα συγκεκριμένο είδος ναρκωτικής ουσίας. 

Μάλιστα, ως ορμητήριο τους, οι τρεις δράστες χρησιμοποιούσαν ένα καφενείο στην περιοχή των \’\’παλιών ΚΑΤΕ\’\’ στα δυτικά της πόλης του Ηρακλείου. 

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, η γνώση τους στο αντικείμενο ήταν ξεκάθαρη, αφού γνώρισαν πως να προστατεύουν τα ναρκωτικά για να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Π.χ είχαν τοποθετήσει την κοκαΐνη σε σακουλάκια ρυζιού, στην οποία διατηρείται. 

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: 

Συνελήφθησαν, χθες (10-12-2012) το απόγευμα, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39, 40 και 34 ετών για κατοχή, διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, χθες (10-12-2012) το απόγευμα, διενήργησαν έλεγχο στους ανωτέρω συλληφθέντες.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο 40χρονος και ο 34χρονος πέταξαν στο έδαφος δύο (2) αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες η μία 5,4 γρ. ακατέργαστης κάνναβης και η δεύτερη 0,9 γρ. κοκαΐνης, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των διακοσίων εβδομήντα (270) ευρώ.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ακολούθησαν έρευνες, στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• Πέντε (5) αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες ποσότητα κοκαΐνης βάρους (286,7) γραμμαρίων,

• Δεκαέξι (16) αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους τεσσάρων κιλών και οκτακοσίων σαράντα εννέα γραμμαρίων (4.849),

• Το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων επτακοσίων πενήντα (2.750) ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,

• Μία (1) ψηφιακή ζυγαριά,

• Ένα (1) κινητό τηλέφωνο ως μέσο επικοινωνίας για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και

• Σπόρους κάνναβης βάρους 37 γραμμαρίων

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (11-12-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook