Τελευταία ενημέρωση 4:00

Σε εμπρησμό από αμέλεια οφείλεται η φωτιά που ξέσπασε κοντά στις 14:30 στην περιοχή Καλάμι, στη θέση του Αϊ Γιάννη, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Οι  4 δράστες  πιάστηκαν να βάζουν φωτιά  προκειμένου να κάψουν κλαδιά, ωστόσο αυτή ξέφυγε και πήρε διαστάσεις πυρκαγιάς. Οι 2 Χανιώτες και 2 αλλοδαποί άντρες συνελήφθησαν και ήδη έχουν οδηγηθεί στην Αστυνομία.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, στέλνοντας στο σημείο 3 οχήματα, ενώ και ο Δήμος Χανίων προσέφερε ένα όχημα  καθώς υπήρξε ανησυχία να μην επεκταθεί η φωτιά στα γύρω σπίτια, καθ\’ ότι κοντά στο σημείο της φωτιάς βρίσκεται κατοικημένη περιοχή.

Όπως τόνισε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Σκουλούδης θα πρέπει όσοι καίνε κλαδιά και χόρτα να είναι πολύ προσεκτικοί ενώ σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής από τον περασμένο φθινόπωρο είχε παρατηρηθεί συχνά το φαινόμενο ιδιώτες να καίνε ξερά χόρτα  στα χωράφια τους.

2η Πυρκαγιά νωρίτερα το πρωί

Δυστυχώς, ένα δεύτερο περιστατικό πυρκαγιάς σημειώθηκε γύρω στις 11:30 το πρωί, στην περιοχή Μπρασέ, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο αφού είχε κάψει 8 στρέμματα με πεύκα και άλλη δασική έκταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook