Συνέντευξη στο woop.gr και τη Χριστίνα Βραχάλη έδωσε ο Γιάννης Ποτουρίδης.

Ο 20χρονος αμυντικός του Πλατανιά μίλησε για την πορεία της χανιώτικης ομάδας στη Super League, για τους στόχους της, αλλά και για τη δική του επιθυμία να επιστρέψει πιο έτοιμος στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη:

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Πλατανιάς συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Σουπερλίγκα. Μέχρι στιγμής βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 16 βαθμούς. Έχουν τεθεί οι στόχοι της ομάδας για την εφετινή χρονιά;

«Ο στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία, στην οποία αγωνίζεται για πρώτη φορά εφέτος. Πιστεύω όμως πως με την πολύ σκληρή δουλειά που κάνουμε, και κοιτώντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, μπορούμε να φτάσουμε ψηλά».

Πρώτος στόχος η παραμονή. Στο πίσω μέρος όμως του μυαλού σας υπάρχει και η σκέψη για έξοδο στην Ευρώπη;

«Θεωρώ πώς κάθε επαγγελματίας αθλητής οφείλει να έχει υψηλούς στόχους κι όχι μόνο να αγωνίζεται για να σωθεί η ομάδα του. Στόχος ενός επαγγελματία αθλητή είναι να συμμετέχει σε όσο το δυνατόν περισσότερες και πιο ανταγωνιστικές διοργανώσεις. Μακάρι εφέτος με τον Πλατανιά, εφόσον εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία να τερματίσουμε και σε μια καλή θέση».

Ο Πλατανιάς πέτυχε μία ιστορική νίκη στα Χανιά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Περίμενες ότι θα φεύγατε νικητές από το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Μπήκαμε στο παιχνίδι για να πάρουμε τη νίκη, δεν μπήκαμε για να χάσουμε. Την περίοδο πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό δουλέψαμε πολύ σκληρά, αλλάξαμε και προπονητή, και τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Ήμαστε αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και τα καταφέραμε».

Στα Χανιά πήγες ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Ποιοι είναι οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι μέσα από την ομάδα των Χανιών την εφετινή χρονιά;

«Προσωπικός μου στόχος είναι να βοηθήσω τον Πλατανιά να πετύχει ότι καλύτερο μπορεί την εφετινή σεζόν. Να συμμετέχω σε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ, να δουλέψω πολύ και να γυρίσω πιο δυνατός και πιο έτοιμος στον Ολυμπιακό».

Δεν ταξίδεψες στην Αθήνα για το ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, λόγω καρτών. Πως σου φάνηκε που παρακολούθησες από μακριά αυτή την αναμέτρηση;

«Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και με διαφορά. Ωστόσο εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Μπορεί εγώ να μην έπαιξα λόγω των καρτών που είχα συμπληρώσει, όμως οι συμπαίκτες μου προσπάθησαν για τη νίκη μέχρι το τέλος. Παίξαμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι θετικό, δεν το καταφέραμε, και τώρα συνεχίζουμε τη δουλειά μας. Αν αγωνιζόμουν κι εγώ στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, το μόνο που θα σκεφτόμουν, θα ήταν να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για την ομάδα μου. Σίγουρα θα αισθανόμουν περίεργα, γιατί τα τελευταία τρία χρόνια που έζησα στο Καραϊσκάκη ήταν πρωτόγνωρα και μοναδικά. Ο κόσμος, η ατμόσφαιρα… Ωστόσο ο πρώτος μου στόχος θα ήταν να προσφέρω ότι καλύτερο στον Πλατανιά».

Παρακολουθείς τους αγώνες του Ολυμπιακού;

«Παρακολουθώ όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού και χάρηκα πάρα πολύ που κατάφερε και κέρδισε την Τρίτη την Άρσεναλ. Εύχομαι τώρα να έχει μία ευνοϊκή κλήρωση στο Γιουρόπα Λιγκ, να τύχει σε καλό όμιλο, κι αν συμβεί αυτό, πιστεύω ότι μπορεί να καταφέρει πολλά. Σκοπός είναι να κοιτά παιχνίδι το παιχνίδι και να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται».

Ο θεσμός του Κυπέλλου, περιλαμβάνει συχνά «εκπλήξεις». Ο επόμενος αγώνας του Πλατανιά είναι με την Αναγέννηση Καρδίτσας την ερχόμενη εβδομάδα. Πως σκέφτεστε στην ομάδα αυτή τη διοργάνωση; Πηγαίνετε παιχνίδι με παιχνίδι, ή στο πίσω μέρος του μυαλού σας υπάρχει και το ενδεχόμενο της «έκπληξης»; 

«Πρώτα απ’ όλα κοιτάμε το αμέσως επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Βέροια, κι έπειτα το ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας για το Κύπελλο. Κοιτάμε μπροστά, αλλά δεν θέλουμε να προτρέχουμε. Οι εκπλήξεις πάντως είναι όμορφες όταν συμβαίνουν!».

Ο Πλατανιάς φημίζεται για τη φιλοξενία του στο γήπεδο. Στα Χανιά έχετε γιορτή κάθε Κυριακή! Πως ζεις, αυτό το καλό κλίμα και την ατμόσφαιρα εκεί;

«Από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στα Χανιά, όλοι μ΄ αγκάλιασαν. Από τον πρόεδρο μέχρι τον φροντιστή της ομάδας. Ο Πλατανιάς είναι μια όμορφη οικογένεια, χωρίς προβλήματα και γίνεται μια πολύ σπουδαία προσπάθεια και από τη διοίκηση, από το τεχνικό τιμ, από τους ποδοσφαιριστές και από τον κόσμο που μας στηρίζει κάθε Κυριακή. Μακάρι να φτάσουμε ψηλά».

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook