Ανοικτή συζήτηση με συμμετοχή του βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέα Ξανθού με φορείς και πολίτες της περιοχής του Δήμου Αμαρίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9/12 στο Δημαρχείο Αμαρίου με πρωτοβουλία της Τοπικής Οργάνωσης Αμαρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Προηγήθηκε συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Στέφανο Σημαντήρα και δημοτικούς-τοπικούς συμβούλους, οι οποίοι εξέθεσαν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή και ενημέρωσαν τον κ. Ξανθό για το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω της μνημονιακής πολιτικής των περικοπών στους νομοθετημένους πόρους προς τους Δήμους.

Ο Δήμαρχος Αμαρίου παρουσίασε τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου (Αμαριώτικος δρόμος, αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων, Φράγμα Πλατύ ποταμού, υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση απορριμμάτων, αναβάθμιση του ΧΥΤΑ Αμαρίου, κλπ.) και παράλληλα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου για τη στήριξη δημοτών που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια.

Ο κ. Ξανθός στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη να σταματήσει η κοινωνική καταστροφή που συντελείται στη χώρα και να ανατραπεί με τον αγώνα των πολιτών η ενδοτική στο κατεστημένο συγκυβέρνηση. Προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση για ανάπτυξη και προκοπή του τόπου είναι η ακύρωση των μνημονιακών δεσμεύσεων από μια κυβέρνηση της Αριστεράς, η διεκδίκηση ευρωπαϊκής λύσης για το χρέος και η παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας με γνώμονα τις ανάγκες των ανθρώπων, την στήριξη των αδύναμων, την διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών, της περιβαλλοντικής προστασίας και του δημόσιου συμφέροντος.

Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε στα σημαντικά ελλείμματα του Νομού Ρεθύμνου που έχουν οξυνθεί με την κρίση και την πολιτική των Μνημονίων και τόνισε ότι μόνη λύση σήμερα είναι η συλλογική αντίσταση των πολιτών, η κοινωνική αλληλεγγύη και η συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου υπεράσπισης υπηρεσιών και υποδομών ζωτικής σημασίας για την επιβίωση, την κοινωνική συνοχή και την προοπτική του τόπου μας (Νοσοκομείο-Κέντρα Υγείας, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, ΒΟΑΚ, κοινωνικές δομές, σχολική στέγη, στήριξη του πρωτογενούς τομέα, της παραγωγής αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων ποιότητας, του οικοτουρισμού, της αποτροπής των καταστροφικών σχεδίων για βιομηχανικές ΑΠΕ κλπ).

Τέλος ο κ. Ξανθός δεσμεύτηκε να επαναλάβει τη συνάντηση με την Δημοτική Αρχή του Αμαρίου για πληρέστερη ενημέρωση και συνεργασία, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση των συσσωρευμένων προβλημάτων της περιοχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook