Σε πόζα μοντέλου απεικονίζει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Liberation» τον διάσημο ηθοποιό, Ζεράρ Ντερπαρτιέ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι ξενιτεύτηκε αναζητώντας φορολογικό παράδεισο στο Βέλγιο.

Υπό τον τίτλο: «Το φορολογικό μοντέλο» (Le Mannequin fisc), η αριστερή εφημερίδα της Γαλλίας σχολιάζει με εύγλωττο τρόπο την απόφαση του Ντεπαρτιέ να εγκαταλείψει τα πάτρια εδάφη βαδίζοντας στα χνάρια του «κυρίου Louis Vuitton», Μπερνάρ Αρνό.

Πριν από λίγους μήνες,  η «Liberation» είχε βάλει στο στόχαστρο και τον Αρνό αφιερώνοντάς του ένα πρωτοσέλιδο υπό τον τίτλο –προτροπή: «Άντε χάσου.. πλούσιε μ. α».

Ο 63χρονος Ντεπαρτιέ είναι πλέον μόνιμος κάτοικος του χωριού Νεσέν, κοντά στα γαλλικά σύνορα , σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό το οποίο ήδη φιλοξενεί 3.800 Γάλλους Μίδες που θέλουν να αποφύγουν την μέγγενη της φορολογίας στην χώρα τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο Γάλλος Σοσιαλιστής πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα επιβάλει φόρο – μαμούθ  (75%) στα υψηλά εισοδηματικά στρώματα γεγονός που οδήγησε πολλούς ευκατάστατους Γάλλους πολίτες να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. 

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, το 27% των κατοίκων του Νεσέν , το οποίο απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από την πόλη Ρουμπέ στη Γαλλία, είναι Γάλλοι πολίτες.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook