Μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, κατέθεσε την Τρίτη η Χρυσή Αυγή, αναφορικά με την παρέμβαση του (δείτε εδώ) για να συνεχιστεί η είσπραξη του Ειδικού Τέλους Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, παρά την πρόσφατη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη αυτή την πρακτική.

«Η κίνηση αυτή φανερώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να καταλύσει το ελληνικό κράτος και να το μετατρέψει σε προτεκτοράτο των τοκογλύφων» τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Η Χρυσή Αυγή καταλήγει τονίζοντας ότι «όσοι καταδίκασαν τον ελληνικό λαό στην ανέχεια να δεχθούν επιτέλους και τις ποινικές ευθύνες των πράξεών τους».

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:

\”Η έκνομη παρέμβαση Στουρνάρα για την είσπραξη του Ειδικού Τέλους Ακινήτων φανερώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να καταλύσει το ελληνικό κράτος και να το μετατρέψει σε προτεκτοράτο των τοκογλύφων. Η Χρυσή Αυγή, με αίσθημα εθνικής ευθύνης και πίστη στο θεσμό της Δικαιοσύνης, καταθέτει μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών για παρότρυνση σε διάπραξη αδικήματος (Άρθρο 186 Π.Κ.). Όσοι καταδίκασαν τον ελληνικό λαό στην ανέχεια να δεχθούν επιτέλους και τις ποινικές ευθύνες των πράξεών τους\”.

Το ζήτημα με το τέλος ακινήτων δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου που έκρινε τη χρέωση του ΕΕΤΗΔΕ μέσω των λογαριασμών ρεύματος μη σύνομη.

Το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει σήμερα, Τρίτη, στον Άρειο Πάγο αναίρεση κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου. Ωστόσο, έως ότου ξεκαθαρίσει η νομική πλευρά του ζητήματος, κάλεσε τη ΔΕΗ να συνεχίσει την είσπραξη του τέλους.

Πάντως, στελέχη της Διοίκησης της ΔΕΗ εκτιμούν πως η συνέχιση της έκδοσης λογαριασμών με EETHΔE από τη στιγμή που η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι άμεσα εκτελεστή μπορεί να εγείρει αγωγές από καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το τέλος ακινήτων, απαγόρευσε ωστόσο τη διακοπή της ηλεκτροδότησης για όσους δεν το καταβάλουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook