Δημοσιεύματα που ήθελαν να επικρατεί αδιαφανής και μεροληπτικός χειρισμός στη δράση \”αγορά βιβλίων\” για λογαριασμό του Εθνικό Κέντρο Βιβλίου ώθησε τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα να ζητήσει τις παραιτήσεις του προέδρου, Θανάση Βαλτινού, της διευθύντριας Κατρίν Βελισσάρη, καθώς και όλων των μελών του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

\”Στον προχθεσινό Tύπο εκφράστηκαν δημοσίως σχόλια με τα οποία καταμαρτυρείται αδιαφανής και μεροληπτικός χειρισμός εις βάρος της επιτροπής που χειρίστηκε για λογαριασμό του ΕΚΕΒΙ τη δράση ‘αγορά βιβλίων’, στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγνωσία.

Τα αναφερόμενα περιστατικά εγείρουν υποψίες κακοδιαχείρισης την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ όφειλαν να έχουν προβλέψει. Με την ορθή εποπτεία της επιτροπής έπρεπε να έχουν προλάβει μία τέτοια εξέλιξη που δικαιολογεί δυσμενή σχόλια για τη λειτουργία του Οργανισμού. Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο τόπος, τέτοια κρούσματα αδιαφάνειας θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί και το δημόσιο συμφέρον που επιβάλλει αντικειμενικότητα και αμεροληψία στη λήψη αποφάσεων για τη διάθεση δημόσιου χρήματος, θα έπρεπε να έχει προστατευθεί αποτελεσματικά.

Κατόπιν τούτων ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας ζήτησε την παραίτηση του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. του ΕΚΕΒΙ καθώς και της Διευθύντριας του ΕΚΕΒΙ\”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.


news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook