Χωρίς οριστική απόφαση για το Κολυμβητήριο και μέσα σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα κατά τη διάρκεια του οποίου τέθηκε το θέμα της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Χανίων με το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων.

Αιτία στάθηκε η αδυναμία του Δημοτικού Συμβουλιου να λάβει ομόφωνη απόφαση.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Πρόεδρος του ΕΑΚ Ιπποκράτης Μανουδάκης, η σύμβαση θα υπογραφόταν από το ΕΑΚ μόνο εάν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη και όχι κατά πλειοψηφία όπως προέκυψε.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, και όπως εξηγεί ο κ. Μανουδάκης, το θέμα θα επανεξεταστεί απο την Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων.

Ωστόσο μια ημέρα μετά, το απόγευμα της Τρίτης, ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ικανοποιημένος απο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία \”ο Δήμος Χανίων θα αναλάβει, μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Ε.Α.Κ. Χανίων και σύμβασης χρήσης από τον ΝΟΧ, τη λειτουργία των δυο μικρών κολυμβητικών δεξαμενών\”.

Ο κ.Μανουδάκης διευκρίνισε ότι ακόμα και  η υπογραφή σύμβαση χρήσης του Δήμου Χανίων με το Κολυμβητήριο, αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει σήμερα με το ΕΑΚ, για την οποία κάνει λόγο ο ΝΟΧ δεν υφίσταται  καθώς οπως προβλέπεται \”αφού υπογραφτεί η προγραμματική σύμβαση θα υπάρξει μια τριμελής επιτροπή η οποία θα διαπραγματευτεί τη σύμβαση χρήσης με τον Ναυτικό Όμιλο όπως και με τους υπόλοιπους συλλόγους που θέλουν να κάνουν χρήση της πισίνας, γιατί η πισίνα πλέον γίνεται δημοτική\”.



Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι για ποιό λόγο ο ΝΟΧ βιάστηκε να εκδώσει μια τέτοια ανακοίνωση, στην οποία μάλιστα κάνει λόγο για ιστορικές αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει υπάρξει κοινή ανακοίνωση του Δήμου και του ΕΑΚ γεγονός που θα αναμένονταν αν όντως υπήρξε απόφαση για την προγραμματική σύμβαση.

Η ανακοίνωση του ΝΟΧ

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων της 10ης Δεκεμβρίου 2012.



Σύμφωνα με την απόφαση ο Δήμος Χανίων θα αναλάβει τη λειτουργία των δύο μικρών κολυμβητικών δεξαμενών (12.5μ. και 25μ.) μέσω προγραμματικής σύμβασης με το Ε.Α.Κ. Χανίων για τα επόμενα 7 έτη και σύμβασης χρήσης από το Ναυτικό Όμιλο Χανίων, αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει και σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Χανίων θα καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα για το διάστημα των 7 ετών και θα εκτελέσει μια σειρά ηλεκτρο-μηχανολογικών έργων, έργων ενεργειακής αναβάθμισης και βελτίωσης της σιδηράς κατασκευής για το κλείσιμο της υποδομής. Μέσω των έργων εκτιμάται σημαντική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και αισθητή μείωση της ετήσιας δαπάνης λειτουργίας.




Επίσης, ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία των φορέων της πόλης που δήλωσαν παρόντες στην προσπάθεια λειτουργίας του Κολυμβητηρίου. Μεταξύ αυτών, το Εμπορο-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων που θα αναλάβει την αγορά καλύμματος για την πισίνα των 25μ., το Ε.Α.Κ. Χανίων που θα διασφαλίσει τη λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών μέχρι την ανάληψη της ανωτέρω υποδομής από το Δήμο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης και το Πολυτεχνείο Κρήτης για την μελέτη που συνέταξαν.




Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων ευχαριστεί όλους που με την υπεύθυνη στάση τους διασφάλισαν και διασφαλίζουν τη συνέχιση λειτουργίας του Κολυμβητηρίου. Ευχαριστεί όλους που μοιράστηκαν και μοιράζονται μαζί μας την αγάπη για τον αθλητισμό.




Και τέλος, όλοι εμείς, οι άνθρωποι του Ν.Ο. Χανίων δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες και θα αγωνιζόμαστε και αυτή τη φορά η προσπάθειά μας θα ενταθεί και θα μεγιστοποιηθεί με σκοπό τη λειτουργία της πισίνας 50μ. και κατά τους χειμερινούς μήνες από το Υπουργείο και το Ε.Α.Κ. Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook