Τραγωδία σε τροχαίο δυστύχημα περίπου στις 8:30 το πρωί  στην Εθνική οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συγκρούστηκε με άλλο όχημα, ενώ κατευθυνόταν προς Ρέθυμνο. 

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το ασθενοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες, αφού προκλήθηκαν διαδοχικές εκρήξεις, πιθανότατα λόγω του εξοπλισμού και των εύφλεκτων υλικών που διαθέτει (όπως οξυγόνο).

Απο τα συντρίμμια του ασθενοφόρου ανασύρθηκαν απανθρακωμένοι δύο εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον γιατρό και Διευθυντή του ΕΚΑΒ Δ. Βουρβαχάκη και τον διασώστη και πρόεδρο των εργαζομένων στην Κρήτη Β. Κελαράκη! 

Τα πτώματα των δύο ανδρών, απανθρακωμένα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ωστόσο είναι αδύνατον να γίνει η αναγνώριση λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται. 

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Το άκουσμα της τραγικής είδησης, βύθισε στο πένθος το ΕΚΑΒ. Οι συνάδελφοι των Βουρβαχάκη και Κελαράκη, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί. Ήταν απίστευτο πως χάθηκαν μαζί, ο αγαπημένος (σε όλους μας) γιατρός και διευθυντής και ο πρόεδρος των εργαζομένων, ο εκπρόσωπος τους.

Δεν πίστευαν πως οι άνθρωποι που έχουν σώσει εκατοντάδες συμπολίτες τους από κάθε λογής ατύχημα, μετατράπηκαν σήμερα σε θύματα μιας ανείπωτης τραγωδίας.

Δείτε εικόνες απο τον τόπο του τραγικού ατυχήματος