Σε φάση «απογείωσης» βρίσκονται οι μετοχές του Ομίλου της Βιοχάλκο (Στασινόπουλου ) που δεν είχαν ακολουθήσει την άνοδο που πραγματοποιούν εδώ και καιρό, οι υπόλοιπες θυγατρικές όπως Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελβάλ, Σιδενόρ.

Παραδοσιακά, οι τίτλοι του ομίλου Βιοχάλκο προπορεύονται οποιασδήποτε ανόδου στην αγορά κι αυτό συνέβη από τον Ιούνιο και μετά.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Σίδμα έφθασε να κερδίζει έως 18,5%, η Χαλκόρ έως 5,8 % (για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση ). Κέρδη, όμως, συνεχίζει να εμφανίζει η Σιδενόρ, η μητρική εταιρεία των Σωληνουργείων Κορίνθου μετοχή η οποία στο εξάμηνο έχει αποδώσει 148%.

Η άνοδος των μετοχών του ομίλου Στασινόπουλου σε ορισμένες περιπτώσεις εδράζεται στα θεμελιώδη μεγέθη, όπως συμβαίνει με την Ελβαλ – Η τελευταία μειώνει τον δανεισμό και καταγράφει κέρδη παρά. το γεγονός ότι οι εξαγωγές προς την Ευρώπη σημειώνουν μια κάμψη.

Παρά ταύτα το 9μηνο η εταιρεία δεν μείωσε τα κέρδη της τα οποία ανήλθαν σε 17 εκατ. ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και με την Σωληνουργεία Κορίνθου που διαθέτει σημαντικά κέρδη στο εξάμηνο, υψηλά ταμειακά διαθέσιμα και μείωση δανεισμού.

Για τις υπόλοιπες εταιρείες, όπως την Χαλκόρ, Σιδενόρ παρά την πτώση της οικοδομής και την μείωση της ζήτησης στις διεθνείς αγορές οι μελλοντικές προοπτικές δείχνουν μια καλύτερη εικόνα, τουλάχιστον σ ότι αφορά τις ευρωπαϊκές αγορές.

Κέρδη πάνω από 7% σε Cyclon – Eλινόιλ

Ο κλάδος της εμπορίας πετρελαιοειδών ( Cyclon- Eλινοϊλ- Ρεβοϊλ) αναμένεται να εμφανίσει θετικά αποτελέσματα, τόσο για την χρήση που κλείνει, όσο και τα επόμενα τρίμηνα. Ο λόγος είναι η αλλαγή που θα επέλθει σ ότι αφορά την πληρωμή ΦΠΑ, δηλαδή να μην προπληρώνουν τις ποσότητες καυσίμων όταν τις εκτελωνίζουν . Η ρευστότητα που θα δημιουργηθεί θα δοθεί στα δίκτυα των πρατηρίων με συνέπεια την άνοδο των πωλήσεων.

Εν μέσω της βαρυχειμωνιάς, οι εταιρείες λοιπόν θα πραγματοποιήσουν μεν λιγότερες πωλήσεις πετρελαίου από μειωμένη ζήτηση, αλλά από πλευράς όγκων θα
διατηρήσουν τα περσινά επίπεδα. Οφέλη αναμένεται να έχουν και από την μείωση του δανεισμού το επόμενο έτος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook