Απίστευτες και συγκλονιστικές λεπτομέρειες από το τραγικό δυστύχημα στον Β.Ο.Α.Κ. που είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο του διευθυντή του ΕΚΑΒ Δ. Βουρβαχάκη και του προέδρου των εργαζομένων Β. Κελαράκη έρχονται στην επιφάνεια λίγες μόλις ώρες μετά το τροχαίο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr στο ασθενοφόρο επέβαινε και τρίτο άτομα, διασώστης, ο οποίος μάλιστα ήταν και ο οδηγός.

Αμέσως μετά την σύγκρουση και την ανατροπή του οχήματος και ενώ δεν είχαν σημειωθεί ακόμα οι φονικές και μοιραίες εκρήξεις, Βουρβαχάκης και Κελαράκης βοήθησαν τον συνάδελφο τους να βγει πρώτος από το όχημα, ωστόσο εκείνοι δεν πρόλαβαν να κάνουν το ίδιο, αφού λόγω των εκρήξεων το ασθενοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες. 

Ο οδηγός τελικά διακομίσθηκε τραυματίας στο νοσοκομείο και θα χειρουργηθεί, αφού έχει κατάγματα απόρροια του τροχαίου. 

Είναι συγκλονιστικό το γεγονός πως οι δύο άνδρες, Βουρβαχακης και Κελαράκης ακόμα και τις τελευταίες τους στιγμές έσωσαν μια ανθρώπινη ζωή!

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν 8:40 το πρωί στην Εθνική οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συγκρούστηκε με άλλο όχημα, ενώ κατευθυνόταν προς Ρέθυμνο.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το ασθενοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες, αφού προκλήθηκαν διαδοχικές εκρήξεις, πιθανότατα λόγω του εξοπλισμού και των εύφλεκτων υλικών που διαθέτει (όπως οξυγόνο).

Απο τα συντρίμμια του ασθενοφόρου ανασύρθηκαν απανθρακωμένοι δύο εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον γιατρό και Διευθυντή του ΕΚΑΒ Δ. Βουρβαχάκη και τον διασώστη και πρόεδρο των εργαζομένων στην Κρήτη Β. Κελαράκη!

Δείτε εικόνες απο τον τόπο του τραγικού ατυχήματος