Πρώτη ενημέρωση 11:03

Η ασύλληπτη τραγωδία που έπληξε στην Κρήτη με νεκρούς δύο ανθρώπους που αφιέρωσαν την ζωή τους στην διάσωση των συμπολιτών τους, έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρο το νησί, ενώ ήδη ο Υπουργός Υγείας έχει δώσει εντολή να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Είναι γνωστό πως ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρης Βουρβαχάκης είχε δώσει μεγάλη \”μάχη\” για το θέμα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων αλλά και για την καλύτερη οργάνωση του ΕΚΑΒ στο νησί.

Επίσης και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ,Βαγγέλης Κελαράκης, αγωνιζόταν διαρκώς για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και επομένως και για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Το ΕΚΑΒ έχει βυθιστεί στο πένθος

Οι δηλώσεις του γραμματέα του Σωματείου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ ήταν συγκλονιστικές.
\’\’Σήμερα χάσαμε το μισό ΕΚΑΒ\’\’ είπε ο κ. Πετράκης ο οποίος δε μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του και ξέσπασε σε λυγμούς. \’\’Δεν μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για αίτια. Νομίζουμε πως βλέπουμε εφιάλτη και όταν ξυπνήσουμε θα είναι όλα όπως πριν,Θα έχουμε ξανά κοντά μας τον Δημήτρη και τον Βαγγέλη\’\’ κατέληξε ο συνάδελφος των θυμάτων.

Συλλυπητήρια από τον Υπ. Υγείας και εντολή να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας

Εντολή να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας στην Κρήτη με θύματα το διευθυντή του ΕΚΑΒ και τον πρόεδρο των εργαζομένων και να καταλογιστούν, αν υπάρχουν, ευθύνες, έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος και εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής – όπου γίνεται η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το Ερρίκος Ντυνάν- ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι δεν σπεύδει ως υπουργός να υιοθετήσει οποιαδήποτε άποψη αν δεν υπάρξει τεκμηριωμένη θέση των αρμόδιων υπηρεσιών και του υπουργείου και της Τροχαίας.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού συμβάντος, εξέφρασε εκ μέρους της Επιτροπής ο πρόεδρός της Δημήτρης Κρεμαστινός και απηύθυνε προς τον υπουργό το ερώτημα αν θα ισχύσουν οι διατάξεις που προβλέπονται για τις οικογένειες των θυμάτων.

«Μόλις έχουμε τα πορίσματα το υπουργείο θα τοποθετηθεί στο πλαίσιο της νομιμότητας ακριβώς σε ό,τι ορίζουν οι διατάξεις αυτές» απάντησε ο υπουργός Υγείας.

Συλλυπητήρια Δεικτάκη

\”Η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Κρήτης και η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας πενθούμε για την απώλεια των δύο ξεχωριστών και αγαπημένων συνεργατών και φίλων, Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, που τόσο πρόωρα έφυγαν κατά την ώρα του καθήκοντος και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους.

Όσοι συνεργαστήκαμε μαζί τους, θα κρατήσουμε για πάντα το ξεχωριστό ήθος, τον επαγγελματισμό και τη διάθεσή για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, που υπερέβαινε τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και που είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για εμάς και για όσους συνεχίζουν το έργο τους μέσα στη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα.\”

Ο Περιφερειάρχης για τον αδόκητο χαμό των Βουρβαχάκη και Κελαράκη

Με οδύνη πληροφορήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τον αδόκητο χαμό του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης, Δημήτρη Βουρβαχάκη. Το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο γιατρός- διασώστης, αλλά και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Βαγγέλης Κελαράκης, προκάλεσε σοκ στην Περιφέρεια Κρήτης, με την οποία συνεργάζονταν στενά για την προώθηση θεμάτων του ΕΚΑΒ και τη συμμετοχή τους σ’ εθελοντικές διοργανώσεις για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

 «Ο Δημήτρης Βουρβαχάκης με πρωτόγνωρη αφοσίωση κατέστησε το ΕΚΑΒ Κρήτης πρότυπο σε όλη την Ελλάδα και το καθιέρωσε σε διεθνές επίπεδο, αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις. Ήταν πάντα αρωγός στις προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης και στις δράσεις που αφορούσαν ευαισθητοποίηση, εθελοντισμό, πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και οδική ασφάλεια. Η ικανότητα του να ενώνει τους ανθρώπους και να επιτυγχάνει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα ήταν μοναδική. Είχα την τιμή να συνεργαστώ και με τους δύο που υπηρέτησαν με πάθος το ΕΚΑΒ. Εύχομαι να μην επαναληφθούν τέτοια δυστυχήματα. Στην περίπτωση του Δημήτρη Βουρβαχάκη ο χαρακτηρισμός «αναντικατάστατος» δεν εμπεριέχει κανένα ψήγμα υπερβολής και αντικατοπτρίζει απόλυτα το κενό που αφήνει πίσω του ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Παράλληλα εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες του Δημήτρη Βουρβαχάκη και του επίσης χρήσιμου στην κοινωνία Βαγγέλη Κελαράκη, που χάθηκαν στο υπηρεσιακό όχημα, στο δρόμο για το καθήκον.

Συλλυπητήρια επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου

\”Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον τραγικό θάνατο του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και του προέδρου των εργαζομένων Βαγγέλη Κελαράκη.
Δύο Ηρακλειωτών αφοσιωμένων στην αποστολή τους και με τεράστια προσφορά σε όλη τη Κρητική κοινωνία, που θρηνεί για τον άδικο χαμό τους.
Εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και εύχομαι η χάρη του Θεού να τις βοηθήσει στη μεγάλη δοκιμασία που περνούν.\”

Η ΔΥΠΕ Κρήτης

\”Ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην άσφαλτο, με θύματα δύο από τους πιο σημαντικούς συνεργάτες στο χώρο της υγείας και της επείγουσας ιατρικής στο νησί, μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος και μετέπειτα στο ΠΑΓΝΗ όπου μεταφέρθηκαν οι σωροί.

Ο Αντώνης Γρηγοράκης, εκπροσωπώντας την 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης για το θάνατο του Δ/ντή ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και του διασώστη εκπροσώπου των εργαζομένων Βαγγέλη Κελαράκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συγκλονισμένη ολόκληρη η οικογένεια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης αποχαιρετά σήμερα δύο από τα σημαντικότερα μέλη της. Δύο Εκαβίτες, δύο πολύτιμους συνεργάτες με μεγάλη προσφορά.

Το Δημήτρη σπουδαίο γιατρό και άνθρωπο και φίλο, με εξαίρετη επιστημονική κατάρτιση και τον Βαγγέλη Κελαράκη , έναν αφοσιωμένο διασώστη.

Έφυγαν από κοντά μας δυο άνθρωποι δυναμικοί, με ευρύ πνεύμα και ανεξάντλητα αποθέματα προσφοράς, που καθημερινά έδιναν την μάχη τους με αυταπάρνηση για την μείωση τροχαίων ατυχημάτων και τη διάσωση θυμάτων της ασφάλτου.
Θύματα της ασφάλτου κι εκείνοι.

Δύο επαγγελματίες από τους πλέον ικανούς στην μάχιμη ειδικότητα κατεξοχήν των επειγόντων περιστατικών που πρόσφεραν ανιδιοτελώς, ακούραστα και με απόλυτη συνέπεια και αφοσίωση τις υπηρεσίες τους, σώζοντας εκατοντάδες ζωές στην επαγγελματική τους πορεία.
Ο αιφνίδιος και τραγικός θάνατος τους μας γεμίζει θλίψη

Ο Δημήτρης Βουρβαχάκης άνθρωπος με πολυδιάστατη προσωπικότητα που χαρακτηριζόταν από υψηλές ευαισθησίες και ο Βαγγέλης Κελαράκης, άνθρωπος με έντονο δυναμισμό σηματοδότησαν την Κρήτη με την κοινωνική τους προσφορά.
Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλα όσα μας πρόσφεραν.

Θα μας λείψει, σε αυτούς τους κρίσιμους και δύσκολους καιρούς, η ανεκτίμητη προσφορά και έργο τους στην παροχή υπηρεσιών υγείας σε ολόκληρη την Κρήτη.

Αποχαιρετώντας τους με σεβασμό εγώ και οι συνεργάτες μου στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης στο τελευταίο τους ταξίδι, εκφράζουμε τα Θερμά συλλυπητήρια μας στις οικογένειες τους.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει.»

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΥΠΕ Κρήτης, σε έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Δ/ντή του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και του διασώστη και εκπροσώπου των εργαζομένων Βαγγέλη Κελαράκη

Αποφάσισε ομόφωνα

Να εκπροσωπηθεί στις κηδείες

Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των εκλιπόντων

Να καταθέσει εις μνήμην αντί στεφάνου το ποσό των 100 ευρώ στα παιδιά του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Ηρακλείου

Να δημοσιευθεί το ψήφισμα αυτό στην ιστοσελίδα της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης\”

Τα Σωματεία Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ-Βενιζελίου

\”Συγκλονισμένη η κοινωνία από το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα νωρίς το πρωί στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου και βύθισε στο πένθος τις οικογένειες των εκλεκτών συναδέλφων, όχι μόνο του ΕΚΑΒ, αλλά και όλων μας που δουλεύουμε στο χώρο της Υγείας.

Ευχόμαστε να είναι οι τελευταίοι συνάδελφοι που χάνονται τόσο άδικα πάνω στην άσκηση του καθήκοντος.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συνεργάτες των εκλιπόντων.

Θερμές ευχές για γρήγορη ανάρρωση στο συνάδελφο που τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ\”

Ψήφισμα της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων

\”Το ΔΣ της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων, συνήλθε εκτάκτως, με το άκουσμα του τραγικού θανάτου του Διευθυντού του ΕΚΑΒ Κρήτης ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΥΡΒΑΧΑΚΗ και του διασώστη ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΛΑΡΑΚΗ, Πρόεδρου Του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, που χάθηκαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και αποφάσισε τα ακόλουθα.
• Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια των μελών του στους οικείους των συναδέλφων
• Να παραστούν μέλη του ΔΣ στην εξόδιο ακολουθία
• Να διαθέσει αντί στεφάνου το ποσόν των 600 ευρώ υπέρ του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Χανίων.
• Να δημοσιευτεί το παρόν στον Τοπικό Τύπο\”

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη

\”Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας, ο θάνατος του Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Βαγγέλη Κελαράκη που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, από αυτό με το οποίο καθημερινά μάχονταν, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Τραγικό γεγονός και ειρωνεία, η προσφορά τους μέχρι και την τελευταία στιγμή, να βοηθήσουν το συνάδελφό τους, προκειμένου να απεγκλωβιστεί.

Από σήμερα όχι μόνο οι οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας θα είναι φτωχότερες αλλά και ολόκληρο το ΕΚΑΒ. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες και τους οικείους τους. Η συνεισφορά τους θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας.\”

Συλλυπητήρια επιστολή του Βουλευτή Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου

\”Με λύπη πληροφορήθηκα το τραγικό γεγονός που συνέβη σήμερα το πρωί, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο εκλεκτών μελών της κοινωνίας του Ηρακλείου, του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βαγγέλη Κελαράκη.
Οι εκλιπόντες , είχαν αφοσιωθεί στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στο νησί γεγονός που είχε αναγνωριστεί από ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια τόσο στις οικογένειες τους όσο και στους συναδέλφους τους στο ΕΚΑΒ.
Τέλος θα ήθελα να ευχηθώ στον τραυματία διασώστη του ΕΚΑΒ Μυρωδιά Νίκο ταχεία ανάρρωση.\”

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων στην είδηση του απροσδόκητου και άδικου θανάτου του συναδέλφου, φίλου, γιατρού, διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Βουρβαχάκη Δημητρίου καθώς και του προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Κελαράκη Ευαγγέλου αποφάσισε ομόφωνα:
1) Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων
2)Να καταθέσει αντί στεφάνου στη μνήμη τους το ποσό των 200 ευρώ για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ
3)Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο

Συλλυπητήριο από το Δ.Σ του Ο.Λ.Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον άδικο χαμό των Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη. Δυο ανθρώπων που αγωνίζονταν με ξεχωριστή επιμονή, πίστη και αυταπάρνηση, προκειμένου το ΕΚΑΒ Κρήτης να βρίσκεται δίπλα σε κάθε άνθρωπο, πολίτη ή επισκέπτη, που είχε ανάγκη τις υπηρεσίες του.

Το Δ.Σ. και το σύνολο του προσωπικού του ΟΛΗ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους των εκλιπόντων, αλλά και σε όλη την οικογένεια του ΕΚΑΒ Κρήτης που έγινε φτωχότερη.

Οι δυο εκλιπόντες, με τους οποίους ο ΟΛΗ είχε συνεργαστεί εποικοδομητικά για την υλοποίηση του οράματος του Δημήτρη, για την δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, αφήνουν ένα δυσαναπλήρωτο κενό για ολόκληρο το νησί μας.

Κενό που γίνεται ακόμα πιο έντονο για όλους, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου η αρωγή και η παροχή βοήθειας, προς όσους έχουν ανάγκη ή αντιμετωπίζουν θέματα υγείας, είναι επιτακτική υποχρέωση κάθε φορέα που υπηρετεί τον άνθρωπο και την ζωή.

Όλοι μας οφείλουμε να ανταποκριθούμε ως ελάχιστο φόρο τιμής, στην παρακαταθήκη που μας αφήνουν για την ενίσχυση της προσπάθειας πρόληψης των ατυχημάτων, ιδιαίτερα των αυτοκινητιστικών, αλλά και για την στήριξη της εκπαίδευσης των πολιτών στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Επίσης ευχόμαστε στον τραυματία διασώστη του ΕΚΑΒ κ. Μυρωδιά Νίκο ταχεία ανάρρωση.

Το Δ.Σ. της ΟΛΗ θα καταθέσει αντί στεφάνου στη μνήμη τους το ποσό των 300€ για κοινωφελή σκοπό.

Συντονιστική Επιτροπή ΑΝ.ΕΛ Χανίων

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χανίων θέλει να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη που προκάλεσε το ατύχημα οχήματος του ΕΚΑΒ σήμερα το πρωί στον ΒΟΑΚ και πιο συγκεκριμένα στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο δυο συνανθρώπων μας και τον τραυματισμό ενός ακόμα.

Το σημερινό τραγικό συμβάν φέρνει, για ακόμα μια φορά,  στην επιφάνεια δυο ζητήματα με εξαιρετική σημασία που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας μας.

Το χρονίζον θέμα του ΒΟΑΚ που αποτελεί παγίδα θανάτου για εκατοντάδες συμπολίτες μας κάθε χρόνο και εξακολουθεί να παραμένει στα χαρτιά εδώ και δεκαετίες χωρίς οι αρμόδιοι να ενδιαφέρονται για την έναρξη των έργων ανασχεδιασμού και υλοποίησης.

Επιπλέον φέρνει στην επιφάνεια το πολυσυζητημένο θέμα της επάρκειας του προσωπικού και κυριότερα της ελλιπέστατης συντήρησης των οχημάτων του ΕΚΑΒ που στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτελούν κινούμενα φέρετρα.

Οι πολιτικές των μνημονίων που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση αναγκάζει πολλές φορές τα ίδια τα πληρώματα των ασθενοφόρων να συνεισφέρουν στην συντήρηση τους με σκοπό να επιτελέσουν το έργο τους όσο καλύτερα γίνεται αλλά και να επιστρέψουν στο σπίτι τους σώοι μετά το πέρας της βάρδιας τους. Οι μισθολογικές όμως περικοπές που έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια τους αφαίρεσαν ακόμα και αυτή την δυνατότητα, με τα σημερινά τραγικά γεγονότα να αποτελούν την μεγαλύτερη επιβεβαίωση όλων αυτών που οι ίδιοι οι διασώστες λένε εδώ και καιρό.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χανίων, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων στελεχών του ΕΚΑΒ, και εύχεται καλή ανάρρωση στον τραυματία με την ελπίδα να είναι τα τελευταία θύματα τόσο του ΒΟΑΚ όσο και των μνημονίων .

Συλλυπητήριο από τη δήμαρχο Φαιστού

Mε θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε το θάνατο των Δημήτρη Βουρβαχάκη και  Βαγγέλη Κελαράκη καταξιωμένων ανθρώπων που εργάστηκαν με ζήλο στο θέμα της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας από τη θέση του  Διευθυντή του ΕΚΑΒ και του εκπροσώπου των Εργαζομένων, προσφέροντας πολλά στο κοινωνικό σύνολο.

Ως Δήμος Φαιστού είχαμε συνεργαστεί, κατά το παρελθόν, άψογα στους παραπάνω τομείς και ερχόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε την απώλεια δυο σημαντικών, δραστήριων ανθρώπων που πρόσφεραν τόσα πολλά στον τομέα της Υγείας, έχοντας πάντα υψηλό το αίσθημα της προσφοράς και οι οποίοι διακρίνονταν πάντα για το ήθος και την εργατικότητα τους.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες θα ήθελα να μεταφέρω προς τους οικείους τους τα πιο θερμά  μου συλλυπητήρια.

Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και Εθελ. Αιμοδοτών. Μέλος της Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β.

Το Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ & Εθελ. Αιμοδοτών εκφράζει την βαθύτατη θλίψη για τον άδικο χαμό του Δ/ντή μας Βουρβαχάκη Δημήτρη και του συναδέλφου μας Ευάγγελου Κελλαράκη οι οποίοι μας άφησαν τόσο ξαφνικά εν ώρα υπηρεσίας.

Τα λόγια είναι περιττά για την πολύτιμη προσφορά τους τόσα χρόνια στο ΕΚΑΒ.

Επίσης εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων και να φανούν δυνατοί.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάσει.

Επίσης ευχόμαστε περαστικά στον άλλο συνάδελφο κ. Μυρωδιά Νικόλαο που τραυματίστηκε στο ίδιο συμβάν και καλή ανάρρωση.

Συλλυπητήριο μήνυμα από το Βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη

Με θλίψη, αλλά και έκπληξη πληροφορήθηκα το θάνατο των Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη, οι οποίοι αφήνουν πίσω τους μια σημαντική παρακαταθήκη στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Ο ζήλος του Δημήτρη Βουρβαχάκη και η αφοσίωση του στο καθήκον ήταν πρωτοφανής, ενώ η δράση του και η προσφορά του στο ΕΚΑΒ Κρήτης και την πρόληψη ατυχημάτων, άξια αναφοράς. Σημαντικότατη ήταν επίσης η προσφορά του Βαγγέλη Κελαράκη στην κοινωνία και την υπηρεσία του.

Εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των δύο ανθρώπων που θυσιάστηκαν στη διαρκή πορεία προς το καθήκον, με την ελπίδα αυτό να είναι το τελευταίο δυστύχημα που συμβαίνει.

Συλλυπητήρια από την Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας και την Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων ν. Ηρακλείου

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους συναδέλφους των αδικοχαμένων Δημήτρη Βουρβαχάκη (Διευθυντή ΕΚΑΒ Κρήτης) και Βαγγέλη Κελαράκη (Προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ) και ευχόμαστε στο τραυματία Νίκο Μυρωδιά (διασώστη του ΕΚΑΒ) καλή ανάρρωση.

Συλλυπητήρια από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Με βαθειά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον τραγικό θάνατο του διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη, καθώς και του προέδρου των εργαζομένων Βαγγέλη Κελαράκη.  Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια δύο δημόσιων λειτουργών με τεράστια προσφορά στο χώρο της υγείας και ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων και του εθελοντισμού.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Συλλυπητήριο μήνυμα από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, πληροφορούμενη το θάνατο του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης, Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, Βαγγέλη Κελαράκη, στο τροχαίο, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην εθνική οδό «Ηρακλείου – Ρεθύμνου» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η Κρητική κοινωνία θρηνεί σήμερα για την απρόσμενη απώλεια  δύο επίλεκτων μελών της και στελεχών του ΕΚΑΒ Κρήτης, που κάτω από αντίξοες συνθήκες υπερέβαλαν καθημερινά εαυτόν για να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές και να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στο συνάνθρωπο. Ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης, Ρεθεμνιώτης γιατρός, Δημήτρης Βουρβαχάκης, υπήρξε πραγματικά ένας αφοσιωμένος και άξιος λειτουργός της Υγείας, που με τις γνώσεις, την εμπειρία και το πάθος του αγωνίστηκε για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του ΕΚΑΒ Κρήτης και παράλληλα έθεσε ως στόχο ζωής την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Μαζί με το διασώστη και Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, Βαγγέλη Κελαράκη, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν λύσεις για λειτουργικά θέματα της Υπηρεσίας, ώστε να είναι αποτελεσματική και μάχιμη, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε ολόκληρη την Κρήτη, που σήμερα είχε μια δυσαναπλήρωτη απώλεια.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους».

Συλλυπητήριο μήνυμα από το Βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό

Ο βουλευτής Ρεθύμνου και συντονιστής της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Υπουργείου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και το θάνατο του Δημήτρη Βουρβαχάκη, αναισθησιολόγου και Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης, και του Βαγγέλη Κελαράκη, διασώστη και Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Έχουμε να κάνουμε με μια πραγματική  τραγωδία. Δύο  άνθρωποι που καθημερινά έδιναν την ψυχή τους για το ΕΚΑΒ, του έδωσαν κυριολεκτικά και τη ζωή τους. Δύο επαγγελματίες υγείας υψηλής επιστημονικής κατάρτισης, απαράμιλλου ήθους και ευσυνειδησίας, δύο εμβληματικές προσωπικότητες για την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα στην Κρήτη και την αποτελεσματική βοήθεια σε κάθε πολίτη που κινδύνευε η ζωή του, έχασαν αβοήθητοι τη δική τους ζωή μέσα στο ασθενοφόρο.

Είναι ένα τρομερό πλήγμα για το ΕΚΑΒ, το ΕΣΥ , την υγειονομική κοινότητα, τον ιατρικό κόσμο, μια δυσαναπλήρωτη απώλεια για τη δημόσια περίθαλψη στην Κρήτη.

Η έκφραση της οδύνης στις  οικογένειες, στους συγγενείς και οικείους είναι το λιγότερο. Θρηνούμε πραγματικά. Είμαστε συντετριμμένοι, ειδικά όσοι είχαμε την τύχη της συναδελφικής και φιλικής σχέσης με τους ανθρώπους που χάθηκαν.

Ταυτόχρονα όμως οφείλουμε να αναλογιστούμε ως πότε θα χάνονται ζωές σ’ αυτό το άθλιο οδικό δίκτυο της Κρήτης. Και οφείλουμε, από σεβασμό στη μνήμη και την προσφορά του Δημήτρη Βουρβαχάκη και του Βαγγέλη Κελαράκη, να μην αρκεστούμε στα λόγια, αλλά να δράσουμε. Για να μπορούν οι πολίτες και οι επισκέπτες της Κρήτης να μετακινούνται με ασφάλεια, για να μπορούν οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ να προσφέρουν έγκαιρα και χωρίς κίνδυνο τις υπηρεσίες τους.

Για το τραγικό συμβάν ενημερώσαμε την Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας και την Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήρια των μελών τους στις οικογένειες των θανόντων».

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Ιεράπετρας

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την τραγική απώλεια του επικεφαλής του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και του διασώστη και εκπρόσωπου των εργαζομένων Βαγγέλη Κελαράκη.

Ο Δήμος Ιεράπετρας και η τοπική κοινωνία, εκφράζουν την θλίψη τους για τον άδικο χαμό των δύο νέων ανθρώπων που πρόσφεραν στην Ιεράπετρα και τη νεολαία της περιοχής μέσα από την άψογη και εξαιρετικά σημαντική συνεργασία που είχαμε στο πλαίσιο της παράδοσης μαθημάτων πρώτων βοηθειών στα σχολεία του Δήμου.

Μέσα από αυτή την συνεργασία και την προσφορά τους, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τη διάθεσή τους για κοινωνική προσφορά, το πάθος τους για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και το αληθινό και συνεχές ενδιαφέρον τους για να προστατευτεί η νέα γενιά από τους κινδύνους της ασφάλτου, που τελικά στέρησαν και στους ίδιους τη ζωή.      

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους οικείους και τους συναδέλφους τους.

Συλλυπητήρια από το Βουλευτή Λασιθίου Κωστή Δερμιτζάκη

Ο τραγικός θάνατος του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Δημήτρη Βουρβαχάκη και του προέδρου των εργαζομένων Βαγγέλη Κελαράκη  προκάλεσε βαθειά θλίψη και οδύνη σε ολόκληρη την κοινωνία του Λασιθίου.

Δύο σπουδαία στελέχη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που έχοντας σώσει χιλιάδες συνανθρώπους μας, έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος. Η προσφορά τους θα μείνει αξέχαστη στην Κρήτη.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους στο ΕΚΑΒ.

Ψήφισμα από το Δ.Σ του Ροταριανού Ομίλου «Ηράκλειο – Ν. Καζαντζάκης»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ροταριανού Ομίλου «Ηράκλειο – Ν. Καζαντζάκης» συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση την 12-12-2012 με την αναγγελία της είδησης των θανάτων των Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα :

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη και συγκίνηση όλων μας για την απώλεια των Δημήτρη Βουρβαχάκη και Βαγγέλη Κελαράκη. Ο θάνατός  τους  αποτελεί μια τεράστια απώλεια στο χώρο της δημόσιας υγείας και όχι μόνο. Ένας γιατρός με πάθος για την ανθρώπινη ζωή και ένας ικανός διασώστης,  που μέχρι και την τελευταία τους πνοή πάλευαν για τον άνθρωπο. Υπήρξαν δυναμικές προσωπικότητες και  προσέφεραν σημαντικό κοινωνικό έργο μέσα από το ΕΚΑΒ.  Με το πάθος της προσφοράς που τους διέκρινε, έδωσαν αληθινό νόημα στις έννοιες του εθελοντισμού , της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής προσφοράς.  

Το ΔΣ Αποφάσισε :

1.Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των εκλιπόντων.

2.Να παραστούν ο Πρόεδρος και το ΔΣ στις νεκρώσιμες ακολουθίες

3.Να κατατεθεί, αντί στεφάνου το ποσό των 50 Ε υπέρ του προγράμματος καταπολέμησης του αναλφαβητισμού και ενίσχυσης της εκπαίδευσης «ΓΝΩΣΗ»

4.Να δημοσιοποιηθεί το παρόν στον τοπικό τύπο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook