Στα 31,9 δισ. ευρώ ανήλθαν οι προσφορές που κατατέθηκαν στο διάστημα 3 – 11 Δεκεμβρίου 2012 κατά το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, πως η μέση τιμή επαναγορας διαμορφώθηκε στο 33,8%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ η Ελληνική Δημοκρατία σχεδιάζει να κάνει αποδεκτό το σύνολο των προσφερομένων ομολόγων υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αποδεκτή η αύξηση της χρηματοδότησης από τον EFSF κατά 1,29 δισ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι για να αποσυρθεί χρέος 31,9 δισ. ευρώ θα πρέπει η Ελλάδα να λάβει δάνειο 11,29 δισ. ευρώ από τον προσωρινό Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοδοτικής Σταθερότητας.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Δημοκρατία ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τους πιστωτές του επίσημου τομέα ότι προτίθεται να δεχτεί όλους τους τίτλους σε κάθε σειρά στο πλαίσιο της ανταλλαγής. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι αυτό υπόκειται στην ικανοποίηση συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων που περιλαμβάνουν και την αύξηση του συνολικού ποσού των τίτλων του EFSF που θα δοθούν στην Ελλάδα κατά 1,29 δισ. ευρώ εφόσον αυτό εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό.

Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίσθηκε η 18η Δεκεμβρίου, αντί της 17ης Δεκεμβρίου που ήταν η αρχική προθεσμία διακανονισμού.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook