Στην πολιτιστική και τουριστική ανάδειξη του τόπου προχωράει ο Δήμος Γόρτυνας σε συνεργασία με επιστημονικό προσωπικό της «Αλληλεγγύης Κρήτης», μέσω της σύστασης «Γραφείου πολιτιστικής ανάδειξης και τουριστικής προβολής».

Βασικό αντικείμενο της εν λόγω δομής είναι η καταγραφή της υλικής και άυλης κληρονομιάς του μεσαρίτικου δήμου, δηλαδή των τεκμηρίων της πολιτιστικής πορείας της περιοχής από τα προϊστορικά μέχρι τα νεότερα χρόνια όπως για παράδειγμα αρχαιολογικές θέσεις, μοναστήρια, λαογραφία του τόπου κτλ.

Το εν λόγω υλικό θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή ψηφιακής βάσης δεδομένων, για την έκδοση έντυπου υλικού για την τουριστική προβολή του Δήμου Γόρτυνας αλλά και για την ανάδειξη πολιτιστικών διαδρομών για συμβατικό και εναλλακτικό-θεματικό τουρισμό.

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς φορείς προβλέπεται ο σχεδιασμός και η εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν ως στόχο τη βαθύτερη γνωριμία των μαθητών με τη συλλογική μνήμη του τόπου και τους ανθρώπους του.

Στις όποιες ενέργειες θα περιληφθούν και περίπατοι σε αξιόλογες περιοχές του δήμου με ξεχωριστό αρχαιολογικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, με σκοπό την αφύπνιση των δημοτών των εν λόγω περιοχών.

Ταυτόχρονα, μέλημα της ομάδας είναι ο εμπλουτισμός της ήδη υπάρχουσας διαδικτυακής σελίδας του δήμου (www.gortyna.gov.gr) με πληροφορίες, καθώς και φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό από γωνιές και ανθρώπους του τόπου.

Επιπλέον ενέργεια αποτελεί και η καταγραφή και ανάδειξη τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής, με την οποία επιτυγχάνεται η υποστήριξη σε τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του δήμου.

Τα παραπάνω στόχο έχουν την προβολή και την ενδυνάμωση της επισκεψιμότητας του \”Καλλικρατικού\” Δήμου Γόρτυνας καθώς και την τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων.

Η επιστημονική ομάδα απαρτίζεται από διάφορες ειδικότητες όπως αρχαιολόγους, γραφίστρια και ειδικό σε θέματα τουρισμού. Δέσμευση όλων είναι η υλοποίηση των παραπάνω δράσεων με στόχο την ανάδειξη του αξιόλογου πολιτιστικού πλούτου της περιοχής και την άμεση σύνδεσή του με την τουριστική ανάπτυξη αντιμετωπίζοντας με σεβασμό το περιβάλλον και την τοπική παράδοση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook