Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ\’ έστειλε το πρώτο του, πολυαναμενόμενο, μήνυμα στο Twitter, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του λογαριασμό. Ο ποντίφικας πάτησε το κουμπί στο iPad και έστειλε το πρώτο του «τιτίβισμα».

«Αγαπητοί φίλοι. Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε επαφή μαζί σας μέσω του Twitter. Σας ευχαριστώ για τη γενναιόδωρη ανταπόκρισή σας. Σας ευλογώ όλους από την καρδιά μου» έγραψε ο Πάπας στο μήνυμά του.

Εκπρόσωπος του Βατικανού είπε, νωρίτερα, ότι το μήνυμα του ποντίφικα θα φτάσει σε όλους, καθώς διαθέτει λογαριασμό σε οκτώ γλώσσες.

Ο αγγλόφωνος λογαριασμός του Πάπα έχει ήδη πάνω από 670.000 follower.

Οι λογαριασμοί του Πάπα παρακολουθούν ο ένας τον άλλο. Μέχρι στιγμής ο Πάπας δεν έχει ακολουθήσει κάποιον άλλο λογαριασμό.

«Θα στείλουμε ένα πνευματικό μήνυμα. Ο Πάπας δεν πρόκειται να περπατά με ένα Blackberry ή ένα iPad στο χέρι και κανείς δεν θα βάζει λόγια στο στόμα του Πάπα» δήλωσε ο Γκρεγκ Μπουρκ, ανώτερος σύμβουλος μέσων ενημέρωσης του Βατικανού.

Ο Πάπας αναμένεται να υπογράφει και όχι να γράφει ο ίδιος κάθε «τιτίβισμα» στο Twitter.

Ο λογαριασμός του ποντίφικα αναμένεται να μεταδίδει αποσπάσματα από τις ομιλίες του Πάπα, καθώς και την αντίδρασή του στα διεθνή γεγονότα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook