Τελευταία ενημέρωση 15:37

Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Χανίων, η δίκη , για τον τραγικό θάνατο του 10χρονου Μανόλη Μαρκάκη που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια επέμβασης αφαίρεσης αμυγδαλών σε ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου. Η δίκη άρχισε στις 12 και 10 και πρώτοι κατέθεσαν οι χαροκαμένοι γονείς που έχασαν τον μονάκριβο γιο τους σε μια επέμβαση ρουτίνας . Ωστόσο η δίκη διακόπηκε λόγο της ολοκλήρωσης του ωραρίου της γραμματέως της έδρας και θα συνεχιστεί στις 10 Ιανουαρίου του 2013 .

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, είχε καταδικάσει τον αναισθησιολόγο , σε ποινή φυλάκισης τριών ετών μετατρέψιμη προς 25 ευρώ την ημέρα, ενώ του έγινε αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για ένα χρόνο. Στον χειρουργό που έκανε την επέμβαση ο οποίος είναι και πρώτος ξάδελφος του πατέρα του 10χρονου , το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Η υπόθεση ήρθε και πάλι στην αίθουσα των δικαστηρίων μετά και από αίτημα που υπέβαλε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου η πλευρά της οικογένειας του παιδιού μέσω των συνηγόρων τους .

Ο εισαγγελέας έκανε δεκτό το αίτημα και άσκησε έφεση κατά της ποινής που επιβλήθηκε στο χειρουργό, εκτιμώντας ότι ο β κατηγορούμενος είχε τον ίδιο βαθμό ευθύνης με τον αναισθησιολόγο. Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης είχαν ασκήσει και οι δύο κατηγορούμενοι.