Τελευταία ενημέρωση 15:37

Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Χανίων, η δίκη , για τον τραγικό θάνατο του 10χρονου Μανόλη Μαρκάκη που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια επέμβασης αφαίρεσης αμυγδαλών σε ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου. Η δίκη άρχισε στις 12 και 10 και πρώτοι κατέθεσαν οι χαροκαμένοι γονείς που έχασαν τον μονάκριβο γιο τους σε μια επέμβαση ρουτίνας . Ωστόσο η δίκη διακόπηκε λόγο της ολοκλήρωσης του ωραρίου της γραμματέως της έδρας και θα συνεχιστεί στις 10 Ιανουαρίου του 2013 .

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, είχε καταδικάσει τον αναισθησιολόγο , σε ποινή φυλάκισης τριών ετών μετατρέψιμη προς 25 ευρώ την ημέρα, ενώ του έγινε αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για ένα χρόνο. Στον χειρουργό που έκανε την επέμβαση ο οποίος είναι και πρώτος ξάδελφος του πατέρα του 10χρονου , το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Η υπόθεση ήρθε και πάλι στην αίθουσα των δικαστηρίων μετά και από αίτημα που υπέβαλε στον Εισαγγελέα Ηρακλείου η πλευρά της οικογένειας του παιδιού μέσω των συνηγόρων τους .

Ο εισαγγελέας έκανε δεκτό το αίτημα και άσκησε έφεση κατά της ποινής που επιβλήθηκε στο χειρουργό, εκτιμώντας ότι ο β κατηγορούμενος είχε τον ίδιο βαθμό ευθύνης με τον αναισθησιολόγο. Έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης είχαν ασκήσει και οι δύο κατηγορούμενοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook