Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις «νέες εξοντωτικές αυξήσεις» που δρομολογεί η ΔΕΗ, κατέθεσε η Αλέκα Παπαρήγα. Όπως αναφέρει, οι νέες αυξήσεις είναι ενταγμένες στην πολιτική που στοχεύει να κάνει πιο κερδοφόρα και ελκυστική την ΔΕΗ στους επιχειρηματικούς ομίλους «στο πλαίσιο και των σχεδίων για επιτάχυνση της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της».

Τονίζει δε ότι οι αυξήσεις «οδηγούν κυριολεκτικά στην εξόντωση τα πλατιά λαϊκά στρώματα», ενώ «περισσότερες ακόμη οικογένειες θα χάσουν τις όποιες δυνατότητες για να έχουν μια υποτυπώδη θέρμανση στα σπίτια τους, ενώ θα αυξηθούν εκείνοι που δεν θα μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα και θα αποκλείονται έτσι από την ηλεκτροδότηση».

Ρωτά επίσης τον κ. Σαμαρά πώς τοποθετείται η κυβέρνηση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Έντονη αντίδραση για το ίδιο θέμα υπήρξε και από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει \’ούτε ιερό ούτε όσιο\’» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το μετατρέψει σε είδος πολυτελείας. Οι αιτιάσεις, από πλευράς διοίκησης της ΔΕΗ για καινούριες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων και η σπουδή του υπουργού Οικονομικών να αξιώσει την είσπραξη του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αγνοώντας την αντισυνταγματικότητα του μέτρου, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά με το πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook