Η Κοινοπραξία των εταιρειών η οποία συστάθηκε για την απόκτηση της 12ετούς άδειας για το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών λαχείων, ανακοινώνει σήμερα την επιλογή της ως προσωρινού επιτυχόντα πλειοδότη.

Η σημερινή απόφαση του Ταμείου Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υπόκειται σε επικύρωση από τις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού κοινοβουλίου.

Η Κοινοπραξία αποτελείται από εταιρείες ελεγχόμενες από την ΟΠΑΠ Α.Ε. (ATH: OPAP), την Lottomatica Group (MIL: LTO), την Scientific Games (Nasdaq: SGMS) και την Intralot (ATH: INLOT).  Η Κοινοπραξία, έπειτα από εσωτερικές διαβουλεύσεις, προσέφερε ως  οικονομικό αντάλλαγμα το ποσό των €190 εκατ., το οποίο έγινε αποδεκτό από το ΤΑΙΠΕΔ. Η Κοινοπραξία επιπλέον εγγυάται την καταβολή ενός ποσού κατ’ ελάχιστο €580 εκατ. κατά τη διάρκεια της 12ετους άδειας. Η Lottomatica αποφάσισε να εξασκήσει το δικαίωμα της, περιορίζοντας τη συμμετοχή της στην Κοινοπραξία σε μία μετοχή, μεταβιβάζοντας το υπόλοιπο μερίδιό της στην ΟΠΑΠ.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook