Τη βαθιά του αγανάκτηση του για τη διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, που εργάζονται με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου (ΙΔΑΧ), εκφράζει το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων, με ανακοίνωσή του.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, η διαγραφή γίνεται «σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει πλήξει βαθύτατα την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας διασαλεύοντας παράλληλα και τα θεμέλια της κοινωνίας μας».

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων απευθύνει έκκληση προς την πολιτεία «για την άμεση άρση της κατάφωρης αυτής αδικίας και την πλήρη και ταχεία αποκατάσταση της εργασιακής ασφάλειας των εργαζομένων».

Το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, μετά και από τους βανδαλισμούς στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών-στις 3 Δεκεμβρίου-από τρεις κουκουλοφόρους, καταγγέλλει τα φαινόμενα βίας. Όπως τονίζει πυκνώνουν ανησυχητικά το τελευταίο διάστημα κατά των πανεπιστημίων και των πρυτανικών αρχών τους και εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του προς τη Πολιτεία.

Οι πρυτάνεις κάνουν έκκληση προς την πολιτεία για την «άμεση άρση της κατάφωρης αυτής αδικίας και την πλήρη και ταχεία αποκατάσταση της εργασιακής ασφάλειας των εργαζομένων».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook