Ύστατη προσπάθεια να ανακόψει το κύμα φυγής των προερχόμενων από τη Νέα Δημοκρατία προβεβλημένων στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καταβάλει ο κ. Πάνος Καμμένος.

Η προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι συνεδρίασης της 20μελούς κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ έχει προσλάβει χαρακτήρα προσκλητήριου παρόντων αλλά και απόντων, καθώς θα γίνει καταμέτρησης των βουλευτών που παραμένουν πιστοί στον κ. Καμμένο και εκείνων που αμφισβητούν το μοντέλο ηγεσίας και τον προσανατολισμό που εκείνος θέλει να δώσει στο κόμμα του.

Το κλίμα έντασης  που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα με τη ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος συνεχίστηκε αμείωτο και χθες καθώς στην αλυσίδα των παραιτήσεων  ήρθε να προστεθεί άλλος ένας κρίκος. Μετά τους κυρίους Γιάννη Μανώλη, Χρήστο Ζώη και Δημήτρη Σταμάτη, την παραίτησή του, με σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος, υπέβαλε και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, πρώην βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης.

Ενόψει της σημερινής κρίσιμης για το μέλλον του κόμματός του συνεδρίασης, ο κ. Καμμένος ύψωσε τους τόνους της αντιπαράθεσης με όσους ήδη αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τους ότι υποκινούνται από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά την ίδια ώρα τηρεί χαμηλούς τόνους απέναντι στους βουλευτές, ευελπιστώντας ότι θα ανταποκριθούν και θα προσέλθουν στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τις τελευταίες ώρες βρισκόταν σε εξέλιξη πυρετώδεις παρασκηνιακές ζυμώσεις και από τα δύο στρατόπεδα που έχουν σχηματιστεί για τον προσεταιρισμό των κοινοβουλευτικών στελεχών των ΑΝΕΛ.

Καθοριστικής σημασίας θεωρείται  η στάση που θα τηρήσει ο  γραμματέας της Κ.Ο. κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος, αν και πρωταγωνίστησε στην αμφισβήτηση των επιλογών του  κ. Καμμένου, που εκδηλώθηκε την περασμένη Δευτέρα κατά την κοινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής και της κοινοβουλευτικής του κόμματος, έχει αποφύγει, μέχρι στιγμής, να τοποθετηθεί δημοσίως.

Πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι οκ. Μαρκόπουλος προτίθεται να μην παραστεί στη συνεδρίαση, καθώς φέρεται αποφασισμένος να κλείσει πίσω του την πόρτα και να προχωρήσει μαζί με τα υπόλοιπα διαφωνούντα στελέχη στη δημιουργία νέου σχηματισμού στο χώρο της κεντροδεξιάς, στον οποίο, άλλωστε, απαιτούσαν να κινηθούν και οι ΑΝΕΛ.

Στην ίδια κατεύθυνση φέρεται να κινείται και ο βουλευτής Πειραιά κ. Γιάννης Κουράκος, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κ. Τέρενς Κουίκ και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, οι οποίοι δεν συνυπέγραψαν τη δήλωση στήριξης προς τον κ. Καμμένο που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με τα ονόματα των 16 από τους 20 βουλευτές του κόμματος.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook