Το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012, στις 9 μ.μ., στο Blow Up μπαρ (Ψαρομηλίγκων 15 και Ανδρέου,) παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Ηρακλειώτη συγγραφέα, Λευτέρη Γιαννακουδάκη, με τίτλο «Τα Φαντάσματα του Δεκέμβρη», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Φαρσάρης, δημιουργός της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK, και ο Γιάννης Βάρδας, μουσικός. Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζει ο συγγραφέας Νίκος Χρυσός. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με Rock μουσικές από τη Modern Music School Band.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Αθήνα, Δεκέμβρης 2008. Ο Αλεξάγγελος Ελεφάντης, απόμαχος πυγμάχος και αμετανόητος ροκάς, ζει με τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Η ζωή του ανατρέπεται όταν αιφνιδιαστικά κληρονομεί από τον πανεπιστημιακό Σωκράτη Παπαηλιόπουλο ένα σημαντικό ποσό, έναν σκύλο και μια κόρη, τη Θάλεια.

Τις ίδιες μέρες η δολοφονία ενός δεκαπεντάχρονου μαθητή από αστυνομικό πυροδοτεί την κοινωνική έκρηξη και η πόλη αναφλέγεται. Η Θάλεια μπλέκεται στα επεισόδια, κι ο Αλεξάγγελος αναγκάζεται να την ακολουθήσει. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν οι νεκροί γύρω πληθαίνουν και όλα τα στοιχεία θυμίζουν έναν Δεκέμβρη δεκαέξι χρόνια πριν.

Τα φαντάσματά του ξυπνούν, ζητώντας δικαίωση. Με σκηνικό τη φλεγόμενη Αθήνα του 2008 και σάουντρακ έντονη ροκ μουσική, μέσα από συγκρούσεις, φόνους και ανατροπές αποκαλύπτονται τρομακτικά μυστικά του παρελθόντος.

Το πρώτο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ο Μέγας Αλέξανδρος, οι στωικοί φιλόσοφοι, το Μπουένος Άιρες και ο Ηλίας Πετρόπουλος συνθέτουν μια ιστορία συνωμοσίας, όπου ο σαραντάχρονος πυγμάχος παλεύει για τη ζωή του και τη ζωή των αγαπημένων του.
Ένα σύγχρονο πολιτικό νουάρ για τις σκοτεινές μέρες που ζούμε και τα φαντάσματα που καλούμαστε να ξορκίσουμε.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Λευτέρης Γιαννακουδάκης γεννήθηκε το 1972. Βιβλία του που έχουν κυκλοφορήσει:Τρέξε, μύγα, χτύπα το τζάμι (2000), Απολεσθέντα αντικείμενα (2006), Η δημιουργική γραφή στο δημοτικό σχολείο (με την Ασπασία Βασιλάκη – 2009).

Έχει μεταφράσει το βιβλίο του Σπύρου Βρυώνη Ο μηχανισμός της καταστροφής, ενώ διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους. Ζει στο Ηράκλειο όπου διδάσκει βιολογία και δημιουργική γραφή στο καλλιτεχνικό εργαστήρι LaCulturela (www.laculturela.gr).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook