Η καγκελάριος της Γερμανίας μίλησε στην επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Bundestag όπου αναφέρθηκε στα θέματα που θα συζητηθούν στη σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών κάνοντας ειδική αναφορά στην Ελλάδα και τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

 H κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που πρέπει να δείξει η Ευρ;vπη στην Ελλάδα, η oποία κατά την κυρία Μέρκελ «εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και επιτέλους βλέπουμε βήματα απ\’ την Ελλάδα της οποίας η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη».

 Η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε επίσης ότι η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, διότι αυτό είναι προς το συμφέρον τόσο της Γερμανίας, όσο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ζώνης του ευρώ και υπογράμμισε ότι η συνοδος κορυφής θα είναι μια επιτυχημένη σύνοδος από όλες τις απόψεις. Επιπλέον, επισήμανε πως η στήριξη κάθε μέλους της ευρωζώνης ξεχωριστά αποτελεί βοήθεια ολόκληρης της νομισματικής ένωσης.

Επίσης, η καγκελάριος Μέρκελ, στην ομιλία στο γερμανικό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε και στην ανάγκη μετεξέλιξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την περαιτέρω ενίσχυση του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται με πιο δημοκρατικό τρόπο.

 Αργότερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης θα έχει συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ στο Βερολίνο.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook