Το 15% των εμπορικών επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου στο Ηράκλειο, έχει κλείσει τα τελευταία δύο χρόνια σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μ. Κουμαντάκη.

Οι προβλέψεις, σύμφωνα με τον κ. πρόεδρο εξελίσσονται δύσοίωνες εάν δεν ληφθούν από το συναρμόδιο Υπουργείο συντονισμένες δράσεις ενώ χαρακτήρισε άκρως επιβαρυντική στην ψυχολογία των καταναλωτών την στάση που τηρούν στο θέμα της οικονομικής κρίσης Αθηναϊκά ΜΜΕ.

Ο κος Κουμαντάκης δήλωσε στο Flashnews.gr ότι :

\” Υπολογίζουμε ότι έχουν κλείσει περίπου το 15% των επιχειρήσεων τα δύο τελευταία χρόνια. Το 15% δηλαδή των επιχειρήσεων του γενικού εμπορίου στο Ηράκλειο.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα βιώναμε μια πλασματική οικονομία και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μια ζήτηση η οποία στήριζε τις επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν. Τώρα δεν υπάρχει αυτή η υπερβάλλουσα ζήτηση και έτσι δεν μπορούν να στηριχθούν οι εταιρίες αυτές και ένα μεγάλο μέρος από αυτές έχει κλείσει.

Πολλές επιχειρήσεις έχουν σταματήσει την δραστηριότητά τους και αυτό είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης που υπάρχει και επίσης ότι το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών έχει περιέλθει σε χαμηλά επίπεδα και ως εκ τούτου η καταναλωτική διάθεση έχει μειωθεί, και γενικότερα υπάρχει μία κατάσταση που δεν ευνοεί την λειτουργία πολλών επιχειρήσεων\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook