Η 21η Δεκεμβρίου πλησιάζει – απειλητικά. Μία εβδομάδα, πάνω-κάτω, μένει για να ολοκληρωθεί το ημερολόγιο των Μάγια. Μία εβδομάδα μένει και για να έρθει και η συντέλεια του κόσμου, σύμφωνα με τις προβλέψεις των καταστροφολόγων. Μέχρι τότε, αρκετοί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης δεν περιμένουν με σταυρωμένα χέρια.

 Στην Κίνα και στη Ρωσία αγοράζουν με τα τσουβάλια σπίρτα, κεριά, κονσέρβες και ό,τι άλλο μπορεί να τους είναι χρήσιμο την «ημέρα της κρίσης». Στην Αμερική οι κατασκευαστές καταφυγίων κάνουν χρυσές δουλειές. Και στη Γαλλία, όσοι πιστεύουν στις κινδυνολογίες, ετοιμάζονται να ανέβουν σε ένα βουνό, στο χωριό Μπιγκαράς των Πυρηναίων, όπου – πιστεύουν – θα τους σώσουν εξωγήινοι. Το συγκεκριμένο μέρος, σύμφωνα με το κίνημα New Age, είναι ένα «γκαράζ εξωγήινων», εκεί από όπου θα εγκαταλείψουν τη Γη, παίρνοντας μαζί τους λίγους τυχερούς ανθρώπους.

Και ενώ όλοι αυτοί παίρνουν πολύ σοβαρά τον Αρμαγεδδώνα της 21ης Δεκεμβρίου, άλλοι τον χρησιμοποιούν ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βγάλουν κέρδος. Στην Τουρκία, το Σιρίντζε, ένα μικρό ορεινό χωριό κοντά στην αρχαία Εφεσο, γνωρίζει ήδη πρωτόγνωρη τουριστική άνθηση. Ο κόσμος σπεύδει πιστεύοντας ότι θα σωθεί επειδή το χωριό έχει θετική ενέργεια.

 

tanea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook