Οριστική λύση φαίνεται να δίνεται άμεσα στο φλέγον θέμα έναρξης λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στην Κρήτη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες το βράδυ ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, με τον Γενικό Γραμματέα της Ν.Δ. και βουλευτή Ηρακλείου κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενημερώθηκε για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και τις θετικές εξελίξεις που προέκυψαν για το θέμα αυτό.

Στη συνάντηση του κ. Κεφαλογιάννη με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Κυριαζίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας κ. Σταικούρα συζητήθηκε το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης στην έναρξη λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στην Κρήτη και στον κίνδυνο που αυτή ελλοχεύει, σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε στον κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ότι θα προχωρήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την έναρξη λειτουργίας της καρδιοχειρουργικής κλινικής, με την έκδοση των σχετικών Αποφάσεων.

Για το λόγο αυτό ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης αύριο το πρωί θα μεταβεί στο ΠαΓΝΗ όπου θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο χώρο της κλινικής.

Στη συνέχεια στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με το Διοικητή του νοσοκομείου και όλους τους εμπλεκόμενους με την λειτουργία της καρδιοχειρουργικής, φορείς.

Την ερχόμενη Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, στην Αθήνα.