Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν το βράδυ της Τετάρτης στην κηδεία ενός Αιγύπτιου δημοσιογράφου, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στα βίαια επεισόδια μεταξύ αντιπάλων και οπαδών του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, και κατηγόρησαν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους ως υπεύθυνους για το θάνατό του.

 Ο Ελ Χουσέινι Αμπού Ντέιφ, 32 χρόνων, δημοσιογράφος της ανεξάρτητης εφημερίδας Αλ Φαγκρ, τραυματίσθηκε από σφαίρα στο κεφάλι τη νύκτα της 5ης προς την 6η Δεκεμβρίου. Ο θάνατός του, μια εβδομάδα αργότερα, αύξησε τον απολογισμό των βίαιων συγκρούσεων μπροστά από το προεδρικό μέγαρο σε οκτώ νεκρούς.

 Εκατοντάδες οργισμένοι δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν αργά χθες το βράδυ μπροστά από το συνδικάτο τους, στο κέντρο του Καΐρου, για να αποτίσουν φόρο τιμής στο συνάδελφό τους.

 \”Σκότωνε, σκότωνε Μπαντίε (σ.σ.: ο ανώτατος Ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων), ο Ελ Χουσέινι θα δικαιωθεί\”, φώναζαν.

 \”Ο Ελ Χουσέινι σκοτώθηκε επειδή κινηματογράφησε τα εγκλήματα που διαπράττουν οι εχθροί της ζωής και της αξιοπρέπειας, πράγμα που τους έκανε να τον σκοτώσουν για να του κλέψουν την κάμερα\”, δήλωσε ο Γκαμάλ Φάχμι, μέλος του συνδικάτου.

 Χιλιάδες άνθρωποι συνόδευσαν στη συνέχεια τη σωρό του δημοσιογράφου ως την πλατεία Ταχρίρ, σύμβολο της εξέγερσης που ανέτρεψε πέρυσι τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, και μετά ως το τέμενος Όμαρ Μάκραμ για την κηδεία.

 \”Κάτω η εξουσία του Ηγέτη!\”, \”Ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς\”, φώναζαν στη διάρκεια της πορείας.

 \”Θεωρώ υπεύθυνους για το θάνατό του τους Αδελφούς επειδή αυτοί είναι που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές μπροστά από το προεδρικό μέγαρο\” στις 5 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Μόχεμπ, ένας φίλος του δημοσιογράφου.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook