Σε ανακοίνωσή του ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων αναφέρει τα εξής:

"Φουσκωμένα ψίχουλα εισοδηματικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθ. Τσαυτάρης, και ότι το σχετικό ποσό μπορεί να φτάσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Η σχετική ανακοίνωση αποσκοπεί περισσότερο στο να δημιουργήσει εντυπώσεις και αποτελεί κοροϊδία η δήλωση του υπουργού ότι «στόχος μας είναι η υποβοήθηση των κτηνοτρόφων με όλα τα διαθέσιμα μέσα».

Οι συγκεκριμένες εισοδηματικές ενισχύσεις (DeMinimis) δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι απειλούνται πλέον με αφανισμό εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ, των μνημονίων και της κυβέρνησης.

Επίσης, όπως διαφαίνεται, το μεγαλύτερο μέρος των λεγόμενων εισοδηματικών ενισχύσεων θα κατευθυνθεί σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα δοθούν 6,5 - 7 εκατ. ευρώ σε χοιροτρόφους, 5 - 5,5 εκατ. ευρώ σε πτηνοτρόφους, 9 - 9,5 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους και αγελαδοτρόφους πεδινών περιοχών και 2, - 2,5 εκατ. ευρώ σε αιγοπροβατοτρόφους και αγελαδοτρόφους ορεινών περιοχών και εδώ προστίθενται και άλλα 5 εκατ. ευρώ από το άρθρο 68, τα οποία δεν είναι όμως ενισχύσεις DeMinimis. Φαίνεται πως οι κτηνοτρόφοι των ορεινών περιοχών θα πάρουν ψίχουλα από τα ψίχουλα...

Οι κτηνοτρόφοι αν θέλουν να επιβιώσουν καλούνται να διεκδικήσουν ανάπτυξη του κτηνοτροφικού τομέα, έτσι όπως συμφέρει το λαό, τη χώρα, τους κτηνοτρόφους και όχι τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα καρτέλ."