Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής Β\’Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Κουράκος, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ο κ. Κουράκος αποχωρώντας, κατήγγειλε ότι πίσω από το κόμμα βρίσκεται ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης.

«Η ελληνική απάντηση στην αποστασία είναι ανένδοτος αγώνας», απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για την αποχώρηση του βουλευτή Β\’ Πειραιώς Γ.Κουράκου.

Λίγο νωρίτερα, την παραίτησή του είχε ανακοινώσει ο Κώστας Μαρκόπουλος, με αιχμηρή επιστολή. Απούσα από τη συνεδρίαση της ΚΟ και η Ελενα Κουντουρά, η οποία βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο πρώτος βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων που παραιτήθηκε – τι λέει στην επιστολή του

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Κουράκος στους δημοσιογράφους, μετά από όσα έγιναν τού τηλεφώνησε ο Γ.Βουλγαράκης, λέγοντάς του: «Τώρα που βρήκαμε λεφτά για το κόμμα πάτε να το διαλύσετε;»

Όπως είπε, ο κ. Κουράκος του απάντησε: «Τι μου ζητάς; Πως να μαζέψω εγώ τον Χρήστο Ζώη;» Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Βουλγαράκης του απάντησε ότι θα τηλεφωνούσε ο ίδιος στον κ. Ζώη.

Ο κ. Κουράκος τόνισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Ζώης είναι πρόθυμοι να πάνε στον εισαγγελέα και να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών τους, καθώς και ότι καλούν τον κ. Καμμένο να πράξει το ίδιο.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Κουράκος είπε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία θέση στο κόμμα όταν βρίσκονται άτομα όπως ο κ. Βουλγαράκης πίσω από αυτό.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Γ.Βουλγαράκη στις καταγγελίες. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ δεν αρνείται ότι τηλεφώνησε σε στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «από καθαρό ενδιαφέρον», όπως λέει, ωστόσο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στο κόμμα.

Τι απαντά ο Γ.Βουλγαράκης στις καταγγελίες Κουράκου

Παρέμβαση Γιάννη Δημαρά

«Θεωρώ ότι όταν ένα πολιτικό πρόσωπο έχει κάτι να καταγγείλει, πρέπει να καταθέτει στοιχεία και όχι να πετάει μια κουβέντα και να φεύγει. Δεν τιμά κανέναν μας να μετατρέπει το κόμμα σε δημόσιο κουτσομπολιό» δήλωσε σχετικά με την καταγγελία Κουράκου, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γιάννης Δημαράς.

Ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε και στη δική του στάση απέναντι στους ΑΝΕΛ και αποσαφήνισε ότι συνεχίζεται η συνεργασία του Άρματος Πολιτών χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα αποστασιοποίησης.


in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook