Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, που εορτάζεται παγκοσμίως την 1η Δεκεμβρίου, ο Δήμος Φαιστού ξεκίνησε μια σειρά ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία του Δήμου. Σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Praksis, το «Κέντρο Ζωής», αλλά και την αμέριστη υποστήριξη του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, ο Δήμος Φαιστού προχώρησε σε ενημερωτική καμπάνια η οποία εντάσσεται στην πανελλήνια δράση, πρόληψης ενάντια του ιού HIV.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Φασομυτάκης, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου κ. Φούρναρη και Δροσατάκη, αφού επισκέφτηκαν το Λύκειο Τυμπακίου, προχώρησαν στη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσαν και οι ίδιοι τους μαθητές για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και τη σημασία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των ενημερωτικών φυλλαδίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, σύμφωνα με το πανελλήνιο πρόγραμμα δράσης, μοιράστηκαν συμβολικά προφυλακτικά, σε ειδική ενημερωτική συσκευασία ενώ έγινε και προβολή ενημερωτικής παρουσίασης από κοινωνική λειτουργό με θέμα τις συνέπειες και τον τρόπο μετάδοσης του ιού.

Να τονίσουμε πως οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιούνται για δεύτερη φορά, ενώ εντάσσονται στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων που υλοποιεί ο Δήμος Φαιστού με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη, αλλά και την πολιτική προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Με αφορμή τη συγκεκριμένη επίσκεψη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα ενημέρωσης των νέων σε θέματα πρόληψης και καταπολέμησης του ιού HIV και επισήμανε ότι τέτοιες δράσεις είναι αξιέπαινες και θα συνεχιστούν σε όλα τα Λύκεια του Δήμου Φαιστού.