Με κύριο σύνθημα ένας πιο «Πράσινος Δήμος» συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Φαιστού. Πιο αναλυτικά, η ομάδα των γεωπόνων ολοκλήρωσε την επίσκεψη και την καταγραφή των προβλημάτων σε δημόσιους χώρους του αστικού κέντρου της δημοτικής κοινότητας Μοιρών καθώς και τις εργασίες πρασίνου και καθαρισμού στη Δ.Ε. του Ζαρού.

Παράλληλα, συνεχίζεται η συλλογή προτάσεων για την ανάπλαση χώρων του Δήμου Φαιστού καθώς και τα κλαδέματα ευκαλύπτων και φυτών πικροδάφνης σε όλα τα Δ.Δ.

Να σημειωθεί ότι, κατά τις προηγούμενες ημέρες, οι εργασίες συνεχίστηκαν στην τοπική κοινότητα Πετροκεφαλίου όπου τα συνεργεία εργάστηκαν σε δύο περιοχές, αρχικά στον παιδότοπο στην είσοδο του χωριού και στη συνέχεια στο γήπεδο μπάσκετ.

Συγκεκριμένα οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν, επίβλεψη, καθαρισμός από ξερά κλαδιά και απορρίμματα, κλαδέματα σε διάφορα δέντρα και θάμνους με αποτέλεσμα να δώσουν μια διαφορετική όψη στην είσοδο της τοπικής κοινότητας.

Στις δράσεις της συγκεκριμένης ομάδας εντάσσεται και η δημιουργία ενημερωτικού υλικού με θέμα την ανακύκλωση, το οποίο θα διανεμηθεί στο προσεχές διάστημα στους δημότες με σκοπό να τους ενημερώσει και να τους ευαισθητοποιήσει σε περιβαλλοντικά θέματα.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Φαιστού σε μία προσπάθεια να ενημερώσει και να καταρτίσει τους αγρότες της περιοχής σε νέες καλλιέργειες και τις αλλαγές που επιφέρει η νέα κοινή αγροτική πολιτική ξεκίνησε σε συνεργασία με τους γεωπόνους του Δήμου, μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με κεντρικό ομιλητή τον Βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλους της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου κ. Σπύρο Δανέλλη.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν με διάφορους ομιλητές και σε άλλα Δ.Δ του Δήμου Φαιστού το προσεχές διάστημα.

Σχετικά με τις παραπάνω ενέργειες που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στο Δήμο Φαιστού, αναφέρθηκε η Δήμαρχος κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη η οποία δήλωσε ικανοποιημένη από την πορεία των εργασιών και ευχαρίστησε προσωπικά τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καταβάλουν σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή ώστε να ολοκληρωθούν σημαντικές παρεμβάσεις σε όλες τις περιοχές του Δήμου Φαιστού τονίζοντας ότι θα συνεχιστούν με ότι μέσα διαθέτει ο Δήμος, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών.