Νέο «τοπίο» στις μετεγγραφές έρχεται με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να βοηθηθούν οι οικονομικά αδύνατοι φοιτητές, εισάγοντας το καθεστώς του κατά κεφαλή εισοδήματος και προσφέροντας μία εξεταστική «μπόνους» στους πτυχιούχους φοιτητές για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους πριν από το καλοκαίρι του 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κατά κεφαλήν ποσό για το δικαίωμα κατάθεσης αίτησης για μετεγγραφή πρωτοετή φοιτητή ανέρχεται στις 6000 ευρώ δηλαδή στις 24000 ευρώ για μία τετραμελή οικογένεια., όπως προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Σε ότι αφορά στις μετεγγραφές θα αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς που θα έχουν την δυνατότητα να μετεγγραφούν το επόμενο εξάμηνο με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, όπως πολύτεκνοι σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να περιορισθούν τα έξοδα της οικογένειας.

Το κριτήριο επιλογής των υποψηφίων θα είναι το ύψος του εισοδήματος της οικογένειας τους, εάν έχουν αδέλφια που φοιτούν ήδη σε ένα τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης και μπορούν να μετεγγραφούν στην ίδια πόλη και σε αντίστοιχου επιστημονικού αντικειμένου τμήμα μ\’ αυτό που πέρασαν αρχικά.

Επίσης, καθιερώνεται από εφέτος η έκτακτη εξεταστική, καθώς οι φοιτητές επιί πτυχίω θα μπορούν να δώσουν κάποια μαθήματα που δεν έχουν περάσει από όλα τα έτη το Φεβρουάριο του 2013, για να μην πληρώνουν ενοίκια έως τον Ιούνιο , καθώς θα τελειώσουν νωρίτερα τις σπουδές τους. Οι δικαιούχοι μεταφοράς μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση προς την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας για αντίστοιχα Τμήματα έως δύο διαφορετικών Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ.

Στην Επιτροπή μορφωτικών Υποθέσεων έχει καταθέσει επίσης σήμερα ο υπουργός Παιδείας το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook