Από την προηγούμενη εβδομάδα, σταμάτησαν υπό το βάρος των πιέσεων οι εργασίες για την κατασκευή του ναού του Απόλλωνα, από αλλοδαπούς, κατοίκους της ακριτικής Γαύδου.

Το θέμα προκάλεσε το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων της Γαύδου, ενώ καθοριστική ήταν και η παρέμβαση του Δημάρχου κου Λαμπάκη που ζήτησε κατ'αρχήν τήρηση της νομιμότητας για να προχωρήσει το παράδοξο εγχείρημα.

Οι διασταυρωμένες πληροφορίες λένε ότι το οικόπεδο που είχε επιλεγεί δεν πληρούσε κανένα κανόνα νομιμότητας ούτε οι αλλοδαποί διέθεταν οικοδομική άδεια.

Παράλληλα οι αλλοδαποί δωδεκαθεϊστές με επιστολή που απέστειλαν πρόσφατα στον Μητροπολίτη Κισάμου κ' Σελίνου κο Αμφιλόχιο, πέραν της παραδοξολογίας του εγγράφου, αρχίζουν να αισθάνονται την περιθωριοποίηση τους από τους κατοίκους του ακριτικού νησιού, λόγω της προσπάθειας ανέγερσης του ναού.

Πάντως με επίσημη αλληλογραφία μεταξύ του κ. Αμφιλόχιου και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.Ειρηναίου, το θέμα αποφασίστηκε να συζητηθεί στην επόμενη Ιερά; Σύνοδο της Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην Σαρακοστή.