Η τελευταία πράξη του δράματος που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης με το τραγικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ο Διεθυντής του ΕΚΑΒ Κρήτης Δ. Βουρβαχάκης και ο Πρόεδρος των Εργαζομένων Βαγγέλης Κελαράκης, παίχτηκε σήμερα με τις κηδείες των δύο διασωστών.

Οικογένεια, φίλοι συνάδελφοι και απλός κόσμος που συνταράχτηκε από το χαμό των δύο συνανθρώπων μας που είχαν μάθει μέχρι την τελευταία στιγμή να ζώσουν ζωές, είπε το τελευταίο αντίο μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και θλίψης.

Το τελευταίο αντίο

Με τη συνοδεία ασθενοφόρων και όλων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, έφτασε στις 11 περίπου το πρωί στο Θραψανό Πεδιάδος, εκεί όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία, η σορός του αδικοχαμένου διασώστη Βαγγέλη Κελαράκη, που βρήκε χθες μαρτυρικό θάνατο στο τροχαίο που σημειώθηκε στον Β.Ο.Α.Κ.

Τραγικές φιγούρες η μάνα και η σύζυγος του προέδρου των εργαζομένων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, οι οποίες δεν μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν τον αγαπημένο τους Βαγγέλη τόσο ξαφνικά και άδικα.

Στον επικήδειο λόγο του, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ πανελλαδικά, αναφέρθηκε στο ήθος και τον επαγγελματισμό του διασώστη Κελαράκη, τονίζοντας πως ο χαμός του αποτελεί μεγάλη απώλεια για το ΕΚΑΒ.

Οι συνάδελφοι του επέλεξαν να τον αποχαιρετήσουν με μαντινάδες, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης απήθυνε έκκληση για να μειωθούν τα τροχαία στους δρόμους.

Να σημειωθεί ότι ο Κελαράκης αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά.

Εκατοντάδες φίλοι, συνάδελφοι, συγγενείς ακόμα και απλός κόσμος έδωσε το παρόν για το στερνό αντίο στον Δ. Βουρβαχάκη.

Λίγες ώρες μετά την κηδεία του Β Κελαράκη, η οικογένεια του ΕΚΑΒ αποχαιρέτησε και τον διευθυντή και γιατρό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Κανείς δεν περίμενε ότι ο Δ. Βουρβαχάκης που ξεκίνησε χθες το πρωί το ταξίδι για το Ρέθυμνο, δε θα έφτανε ποτέ ζωντανός. 

Τελικά η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Πετρέ Ρεθύμνου και όχι στην Καρωτή, προκειμένου να είναι ευκολότερα προσβάσιμη η εκκλησία στο πλήθος.

\"\"

Ο Δημήτρης Βουρβαχάκης στη συνέχεια σε κλίμα οδύνης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στη γενέτειρά του την Καρωτή Ρεθύμνου όπου και ετάφη.

Πτέρυγα Δημήτρης Βουρβαχάκης στο ΠΑΓΝΗ

Κατά την εκφώνηση του επικήδειου ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Κοκκίνης ανακοίνωσε ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου το τμήμα επειγόντων περιστατικών, μετονομάζεται σε πτέρυγα Δημήτρη Βουρβαχάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook