Από Γ.Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ και την Γεν. Δ/νση Κτην/κής εστάλησαν έγγραφα προς τα κτηνιατρικά εργαστήρια Χανίων και Ηρακλείου για την διάθεση των «νεότερων συναδέλφων», όπως αναφέρεται κατά παρέκκλιση κάθε ερμηνείας του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, για την διενέργεια του κρεοσκοπικού ελέγχου σε σφαγεία της Π.Ε. Ρεθύμνης.

Τα παραπάνω έγγραφα στερούνται ακόμη και των βασικών αρχών της διοικητικής διαδικασίας ,όπως αυτή προβλέπεται και από νόμο 4093/12 και των ερμηνευτικών του εγκυκλίων, που αποτελούν την μεσαιωνική θεώρηση περί δημόσιας διοίκησης.

Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά προσόντα που προβλέπει η εθνική και κοινοτική νομοθεσία για τους επισήμους κτηνιάτρους των σφαγείων , χωρίς να έχουν εκπαιδευτεί οι συγκεκριμένοι κτηνίατροι στις διαδικασίες που απαιτούνται για την υγιεινή και ασφάλεια των σφάγιων ζώων και του κρέατος ,χωρίς να έχει διερευνηθεί η κάλυψη των αναγκών από κτηνιάτρους της Περιφέρειας Κρήτης ,αποφασίζεται η διάθεση εργαστηριακών κτηνιάτρων (με οργανικές θέσεις για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων) στον κρεοσκοπικό έλεγχο.
Και τα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι πως διασφαλίζεται η δημόσια υγεία με όλα αυτά?

Κατά επανάληψη έχουμε επισημάνει τα προβλήματα από την ελλιπή ή ανύπαρκτη στελέχωση των Υπηρεσιών στην Πολιτική Ηγεσία αλλά δυστυχώς δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο.
Οι αποφάσεις που στερούνται νόμιμου ερείσματος, πιστεύοντας πως θα λύσουν πρόσκαιρα και αποσπασματικά τα προβλήματα κατά τις περιόδους μεγάλης ζήτησης αγροτικών προϊόντων (Χριστούγεννα, Πάσχα), δεν αποδίδουν και εκθέτουν τους συντάκτες τους.

Επιτέλους ,ας πάψει το ελληνικό κράτος να πληρώνει πρόστιμα στην Ε.Ε. για την έλλειψη κτηνιατρικού προσωπικού και ας επενδύσει αυτά τα χρήματα στην στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών, που θα συμβάλουν σημαντικά, στην επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής κτηνοτροφίας και της παραγωγής ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων ζωικής προέλευσης καθώς και στην ανάπτυξη της Αγροτικής οικονομίας της χώρας.

Τέλος όσο αφορά την συγκεκριμένη απόφαση από το Γεν. Γραμματέα του ΥΠΑΑΤ , η οποία ανερμήνευτα και κατ επανάληψη αφορά συγκεκριμένους συναδέλφους, θα πρέπει να ανακληθεί και να αναζητηθεί άλλη λύση για την κάλυψη σε κρεοσκοπικό έλεγχο των σφαγείων της Π.Ε. Ρεθύμνης ή σε όπου υπάρχει έλλειψη σε κρεοσκόπους κτηνιάτρους .
Το Δ.Σ της ΠΟΓΕΔΥ και της ΠΕΚΔΥ δηλώνει επίσης σε κάθε κατεύθυνση πως θα προστατεύσει τα δικαιώματα των συναδέλφων Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων με κάθε νόμιμο τρόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook