Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, με κατεπείγον υπηρεσιακό έγγραφο, που απέστειλε προς τον αντιστράτηγο εισαγγελέα αναθεωρητή Α', Ιωάννη Μποζίνη, ζητάει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και οι έρευνες της Εισαγγελίας του Στρατοδικείου Αθηνών για την ποινική αξιολόγηση των βαρύτατων καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» (11/11/2012) για ενδεχόμενη ύπαρξη κυκλώματος στρατιωτικών κτηνιάτρων που χορηγούν παράνομα πιστοποιητικά καταλληλότητας σε εταιρείες που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με κρέατα και άλλα τρόφιμα.

Στο έγγραφό του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζητεί να κληθούν να καταθέσουν, εκτός των άλλων, και οι δημοσιογράφοι που διενήργησαν τις σχετικές έρευνες, καθώς και κάθε άλλο πρόσωπο που μπορεί να έχει στοιχεία για την υπόθεση.

Καλεί δε, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου να εποπτεύσει ο ίδιος τη διεξαγωγή της έρευνας και να ελέγξει τους υφισταμένους του, εάν και εφόσον υπήρξε καθυστέρηση στην όλη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλος, είχε ζητήσει από την επομένη του πρώτου δημοσιεύματος (12/11/12) την παρέμβαση της στρατιωτικής δικαιοσύνης και τη διενέργεια έρευνας προς κάθε κατεύθυνση, με προηγούμενο έγγραφό του, που απέστειλε προς τον Εισαγγελέα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης από τις (12/11/12).

Μόλις όμως ο κ. υπουργός είδε καθυστερήσεις, επανεκκίνησε τα πράγματα με τη σημερινή επιστολή του.protothema.gr