Με μπλόκο στη μισθοδοσία όλων των δημοσίων υπαλλήλων απειλεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε περίπτωση που μετά την 1η Ιανουαρίου οι πληρωμές δεν διενεργούνται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ).

Η ρύθμιση για το πάγωμα της μισθοδοσίας περιλαμβάνεται σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και πρόκειται ουσιαστικά για ακόμη ένα μέτρο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα περικόπτεται το 25% των αποδοχών σε όσους υπαλλήλους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Δεδομένου ότι αρκετοί εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, που απασχολούνται κυρίως σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σε δήμους, πληρώνονται απευθείας από τους φορείς και όχι μέσω
της ΕΑΠ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διέκρινε τον κίνδυνο να συνεχίσει να καταβάλλεται κανονικά το σύνολο των αποδοχών, ανεξάρτητα από την υπαγωγή στη διαθεσιμότητα.

Για τον λόγο αυτό, αναφέρουν στελέχη του Δημοσίου, προέβλεψε τη ρήτρα να μείνουν όλοι απλήρωτοι.

«Όλες ανεξαιρέτως οι πληρωμές των πάσης φύσεως αποδοχών και των πρόσθετων αμοιβών του προσωπικού από 1/1/2013 διενεργούνται αποκλειστικά από την Ενιαία Αρχή Πληρωμής μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Τυχόν πληρωμές που διενεργούνται με άλλο τρόπο, θα θεωρούνται αυτοδίκαια μη νόμιμες και θα επέρχονται κυρώσεις» αναφέρει η επίμαχη διάταξη.

Κινητοποιήσεων συνέχεια

Στο μεταξύ, σε 48ωρη απεργία βρίσκονται από την Πέμπτη οι δήμοι της χώρας, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επικαιροποιήσει τη βάση δεδομένων της απογραφής των υπαλλήλων, διαγράφοντας από τη λίστα και θέτοντας σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) που ανήκουν σε φορείς που δεν απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα συμμετέχουν σε καμία εργασία, ούτε στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Επίσης, ήδη έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη προβλέπεται συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook