Τρείς χιλιάδες τριακόσια κιβώτια με λαθραία τσιγάρα μετέφερε το φορτηγό πλοίο "Santa" σημαίας Μολδαβίας, το οποίο προσάραξε χθες το πρωί σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας στον κόλπο του Καστέλου στα νότια όρια των νομών Ρεθύμνης και Χανίων, με πλήρωμα πέντε Γεωργιανούς και καπετάνιο Ουκρανό, όπως δημοσίευσε χθες το Flashnews.gr (δείτε εδώ).

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν για παροχή συνδρομής, από ξηράς προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης και από θαλάσσης πλωτό περιπολικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, Κατά δήλωση του πληρώματος, το πλοίο είχε ξεκινήσει από Αμμόχωστο με προορισμό τη Λιβύη, έμφορτο με τρεις χιλιάδες τριακόσια (3.300) κιβώτια τσιγάρα, ενώ έφερε πέντε χιλιάδες (5.000) λίτρα πετρέλαιο και διακόσια πενήντα (250) λίτρα λιπαντέλαια.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Βραδινές ώρες χθες, κατόπιν περαιτέρω ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από στελέχη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώθηκε ότι τα τσιγάρα που μετέφερε το Φ/Γ «SANTA» ήταν λαθραία και κατόπιν τούτου συνελήφθησαν και τα έξι (06) μέλη του πληρώματος.

Η ακριβής καταμέτρηση των τσιγάρων θα πραγματοποιηθεί σήμερα παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων, ενώ λόγω του ότι το πλοίο δεν είναι πλέον αξιόπλοο (κατόπιν επιθεώρησής του από επαγγελματία δύτη), καθιστώντας αδύνατη τη ρυμούλκησή του, πρόκειται να επιχειρηθεί απάντληση της ποσότητας πετρελαίων και λιπαντελαίων που φέρει.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω πλοίο και το φορτίο, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.

Η νέα αυτή υπόθεση αποκαλύφθηκε μόλις μια ημέρα μετά τον εντοπισμό στην Κίσαμο "τσιγαράδικου" που μετέφερε σχεδόν τρία εκατομμύρια πακέτα λαθραίων τσιγάρων και τη σύλληψη όλων των μελών του πληρώματος το οποίο σήμερα οδηγείται στην Δικαιοσύνη (δείτε εδώ).