Τριάντα έναν βαθμούς υπό το μηδέν έδειξε, σήμερα το πρωί, ο υδράργυρος στην πόλη Ιντροσούρα Μπουζαουλούι της επαρχίας Κοβάσνα στην κεντρική Ρουμανία. Πρόκειται για τη χαμηλότερη θερμοκρασία που κατεγράφη το φετινό χειμώνα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Επισήμως, η χαμηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων πενήντα ετών στην επαρχία της Κοβάσνα είναι -35,8 βαθμοί Κελσίου στις 8 Φεβρουαρίου του 2005. Ωστόσο, το 1930, ο υδράργυρος στην εν λόγω περιοχή της ρουμανικής επικράτειας είχε πέσει ακόμη χαμηλότερα και συγκεκριμένα στους -37 βαθμούς Κελσίου!

Χθες ο δήμαρχος της πόλης Σίμπιου Κλάους Γιοχάνες δήλωσε ότι ο καθαρισμός των δρόμων και των πεζοδρομίων από το χιόνι στη Ρουμανία στοιχίζει πολύ περισσότερο απ\’ ό,τι στη Γερμανία.

«Δεν νομίζω πως θα πρέπει να ξοδεύουμε πολλά χρήματα προκειμένου να μοιάζει η πόλη το χειμώνα όπως το καλοκαίρι. Συγκριτικά με άλλες πόλεις, στη Γερμανία- και γνωρίζω πολύ καλά πώς γίνονται εκεί τα πράγματα -ξοδεύουμε πολλά στον αποχιονισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιοχάνες.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook