Τελευταία ενημέρωση: 21:22

Σε 38χρόνια κάθειρξη για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης ο 44χρονος \”μακελάρης\” που κρίθηκε ένοχος με μειωμένο καταλογισμό για το μακελειό της οδού Χρυσοστόμου όταν τον Αύγουστο του 2011 σκότωσε με μαχαίρι τη γυναίκα του Διοικητή των ΤΑΕ Ηρακλείου Τηλέμαχου Πανταγάκη, και τραυμάτισε σοβαρά τον ίδιο.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η συγκλονιστική  απολογία του 44χρονου ο οποιος ενώπιον της έδρας περιέγραψε τα εξής:

\”Βρήκα ένα σημείωμα κάτω από την πόρτα μου. Αμέσως ταράχτηκα συγκλονίστικα πάρα πολύ. Βγήκα έξω στο μπαλκόνι και είδα τρία άτομα να κάθονται στο μπαλκόνι του διπλανού διαμερίσματος.

Ρώτησα το νεαρό της παρέας. Εσύ είσαι αυτός που μου άφησε το σημείωμα; Απάντησε όχι. Ρώτησα μετά τη Μαρία (φίλη της γειτόνισσας) και μου είπε και εκείνη όχι. Όλοι μαζί έφυγαν από το διαμέρισμα. Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσουν. Πήρα ένα μαχαίρι που είχα πάντα μαζί μου. Άνοιξα την πόρτα και βρέθηκα μπροστά σε πέντε άτομα.

Ο Πανταγάκης κρατούσε γκλοπ στα χέρια του και με χτύπησε στο κεφάλι. Ταράχτηκα, πιθανόν να χτύπησα κάποιον με μαχαίρι.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου τον ρώτησε: Ο ιατροδικαστής δεν βρήκε τραύματα στο κεφάλι

και εκείνος απάντησε: Είχα πάθει εγκεφαλική βλάβη, είχα πάθει εγκεφαλική διάσειση. Αν είχα κάνει εγκεφαλογράφημα θα το είχαν διαγνώσει, αν το κάνω τώρα δεν θα φανεί τίποτα γιατί έχει περάσει καιρός.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του  ο 44χρονο πρόσθεσε

\”Την ένικο του διαμερίσματος την είχα δει δυο φορές στο μπαλκόνι μου. Ουδέποτε δεν την κοίταξα περίεργα. Εκείνη μια φορά με κοίταξε περίεργα\”

Η δίκη

Από το πρωί στα δικαστήρια της Νεάπολης εκτυλίσσονται σκηνές αρχαιοελληνικής τραγωδίας.

Σε ένα διάλειμμα της δίκης, η μάνα της άτυχης Ελένης Πανταγάκη, κρατώντας τη φωτογραφία της κόρης της, προσπάθησε να επιτεθεί στον 44χρονο δράστη φωνάζοντας \’\’αφήστε με να τον σφάξω\’\’. Η χαροκαμένη μάνα πλησίασε το εδώλιο του κατηγορουμένου, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τη σταμάτησαν.

Η δίκη ξεκίνησε λόγο μετά τις 10.00 με την κατάθεση του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Τηλέμαχου Πανταγάκη, συζύγου του θύματος.

\’\’Δεχτήκαμε παράπονα από τη νοικάρισσα μου ότι της δημιουργεί προβλήματα ο γείτονας, πήγαμε με τη γυναίκα μου να δούμε τι συμβαίνει και έγινε το κακό. Του φώναξα από το μπαλκόνι να βγει να μιλήσουμε, εν τω μεταξύ η γυναίκα μου πήγε να του χτυπήσει. Όταν αντιλήφθηκα τι είχε συμβεί πήγα και γω από την κεντρική είσοδο και είδα τη γυναίκα μου στο αιμόφυρτη στο πάτωμα. Τότε εκείνος μου επιτέθηκε και με τραυμάτισε με το μαχαίρι\’\’ είπε ο Πανταγάκης στην κατάθεση του.

Η νοικάρισσα στην κατάθεση της είπε μεταξύ άλλων \’\’φώναξα τον κ. Πανταγάκη να με βοηθήσει γιατί ο δράστης με ενοχλούσε. Φοβόμουν. Μετά από όσα σε περιέγραψε νωρίτερα ο κ. Πανταγάκης, αφού τον τραυμάτισε και τον ακινητοποίησε ήρθε και στο διαμέρισμα μου με το μαχαίρι. Μπήκα στο μπάνιο για να γλιτώσω. Δεν κατάφερα να κλειδώσω όμως και εκείνος μπήκε, με μαχαίρωσε σε διάφορα σημεία του σώματος, ευτυχώς έφυγε πριν με αποτελειώσει και αφού του είπα ότι έχω προβλήματα υγείας.\’\’

Το ιστορικό της τραγωδίας

Να θυμίσουμε πως όλα συνέβησαν τον Αύγουστο του 2011, όταν το ζεύγος Πανταγάκη, δεχόμενο παράπονα από την κοπέλα που νοίκιαζε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του σε πολυκατοικία της Λ. Χρυσοστόμου για τα προβλήματα που της δημιουργεί ένας γείτονας, πήγαν να δουν τι συμβαίνει.

Χτύπησαν το κουδούνι και πριν καλά καλά προλάβουν να αντιδράσουν ο 44χρονος με ένα κουζινομάχαιρο τραυμάτισε σοβαρά τον Πανταγάκη και τη νοικάρισσα ενώ σκότωσε την σύζυγο του αξιωματικού, η οποία είχε την ατυχία να στέκεται μπροστά στην πόρτα.

Ο 44χρονος δράστης συνελήφθη και ισχυρίστηκε ότι τα τρία θύματα προσπάθησαν να του επιτεθούν και να μπουν στο σπίτι του. Σήμερα αραμένει έγκλειστος στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα πάντως με την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν έχει το ακαταλόγιστο.

Να σημειώσουμε ότι μπροστά στο φάσμα της αποφυλάκισης του κατηγορούμενο για το φονικό της Λεωφόρου Χρυσοστόμου λόγω παρέλευσης του 18μηνου, η πλευρά του θύματος έλαβε άδεια από τον Δικηγορικό Σύλλογο έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η δίκη αφού, όπως είναι γνωστό οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντα τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook