Ψέματα και λαϊκισμό καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ η Ιπποκράτους, με αφορμή την υπόθεση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και τα όσα δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Στρατούλης, περί ευνοϊκής ρύθμισης υπέρ του επιχειρηματία κατά τη θητεία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών.

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σχοινί, γιατί με ρύθμιση Βενιζέλου του (σ.σ. αφορά στον κ. Λαυρεντιάδη) είχαν χαριστεί 160.000.000 ευρώ» ήταν το χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Στρατούλη, που πυροδότησε τη νέα αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο βουλευτής αναφερόταν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζοντας ότι «η απομάκρυνση της διοίκησης Λαυρεντιάδη από την Proton και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της τράπεζας έγιναν επί θητείας του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών» και πως «κατά των αποφάσεων αυτών έχει στραφεί ο κ.Λαυρεντιάδης στο ΣτΕ», το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον Δημήτρη Στρατούλη για «ακραία χυδαίο» ψέμα ότι με τη ρύθμιση του κ. Βενιζέλου χαρίστηκαν στον επιχειρηματία 160 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για την υπόθεση της Proton Bank, το ΠΑΣΟΚ εξηγεί ότι η κατάθεση για μία μέρα διαθεσίμων του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 160 εκατομμυρίων -με τη σημείωση ότι επιστράφηκαν εντόκως την επομένη- στην Proton, έγινε σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, για να προστατευθεί η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει στοιχειώδης χρόνος, ώστε να εφαρμοστεί οργανωμένα η προβλεπόμενη από τον νόμο παρέμβαση της ΤτΕ στην Proton.

Τονίζεται δε, η ανάγκη που υπήρχε για προστασία των συμφερόντων του Δημοσίου, που είχε ενισχύσει από το 2008 την τράπεζα με μεγάλα ποσά, με τη μορφή ομολόγων, εγγυήσεων κτλ.

Απαντώντας επίσης, στην αποστροφή του Δημήτρη Στρατούλη ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξέχασε τη λίστα Λαγκάρντ κάτω από το μαξιλάρι του, η Ιπποκράτους θυμίζει μεταξύ άλλων ότι η λίστα υπάρχει, επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την έστειλε στην αρμόδια αρχή.

«Στο ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τις υποθέσεις Λαυρεντιάδη και λίστας Λαγκάρντ, θα πρέπει επιτέλους να μάθουν και να εμπεδώσουν τη σοφή λαϊκή παροιμία ότι \”στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σκοινί\”» απάντησε, από την πλευρά του, ο κ. Στρατούλης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook